Biografie

John Felix Anthony Cena, cunoscut mai mult ca John Cena, s-a nascut pe 23 aprilie 1977 in West Newbury, Massachusetts. Este fan al rock-ului clasic, iar Led Zeppelin este formatia sa preferata. Este, de asemenea mare fan al desenlor animate. Ii place sa se imbrace in pantaloni scurti din denim (pana la genunchi), tricou si sapca.

John Cena este jucator profesionist de wrestling, cantaret de hip-hop si actor. A urmat cursurile Colegiului Springfield din Massachusetts, el avand calificari in psihologie si anatomie. In timpul colegiului obisnuia sa joace fotbal. Dupa ce a terminat scoala a continuat sa-si lucreze corpul, ajungand la inaltimea de 1.85 m si reutatea de 240 de livre, dimensiuni potrivite pentru un wrestler. John Cena a inceput sa se antreneze pentru a deveni wrestler la Ultimate Pro Wrestling, unde a activat sub pseudonimul The Prototype. La WWE a participat pentru prima data intr-un meci impotriva lui Kurt Angle pe data de 27 iunie 2002. John Cena a fost infrant destul de greu de Angle, el facand atunci o foarte buna impresie.

In 2004, statutul de vedeta al lui John Cena se dezvolta. El castiga Campionatul Statelor Unite, detronandu-l pe Big Show. Nu dupa mult timp, pierde titlul, dar la fel de repede il recucereste. Peste o vreme Cena pierde din nou titlul in fata colegului de la WWE – Carlito. Se spune ca in acea perioada Cena a fost injunghiat in rinichi de unul din bodyguarzii lui Carlitos. Asta l-a facut sa stea pe tusa o luna.

In 2005 si 2006 a mai avut cateva altercatii. El a avut neintelegeri cu campionul John Bradshaw Layfield, managerul Eric Bischoff si wrestler-ul Chris Jericho. De asemenea, a avut dispute cu Edge si Umega. El si-a facut insa si cativa prieteni in aceasta perioada. Printre acestia se numara Carlitos, alaturi de care impreuna cu Jeff Hardy a castigat un meci contra lui Edge, Randy Orton si Johnny Nitro.

Anul 2007 este unul important pentru Cena. Chiar la inceputul anului, el a avut un meci cu Kevin Federline. John a terminat meciul invins. Mai tarziu, in acea noapte Cena s-a razbunat pe Federline printr-un `body slamming` in spatele scenei.

Tot la inceputul lui 2007 John Cena a devenit primul care l-a invins pe Samoan Bulldozer, Umaga in acest an.

John Cena a devenit cunoscut in primul rand ca jucator de wrestling, dar in afara de timpul petrecut in ring, el face si muzica. Si-a interpretat cea de-a cincea melodie de intrare la Campionatul World Wrestling Entertainment - `Basic Thugonomics`, piesa aparand si pe albumul cu coloana sonora a WWE, intitulat `WE Originals`.

Un alt cantec al lui John Cena - `Untouchables` a aparut de asemenea pe un disc soundtrack WWE - `Theme Addict`.

LP-ul de debut a fost inregistrat impreuna cu varul sau Tha Trademarc si se numeste `You Can't See Me`. Primul single de pe acest material a fost `Bad, Bad Man`. Melodia a beneficiat de un videoclip, o parodie a culturii anilor ’80 si a show-ului de televiziune `The A-Team`.
Cel de-al doilea single de pe `You Can't See Me` a fost `Right Now`.

John Cena a colaborat cu mai multe personalitati din lumea hip hop-ului, printre care Bumpy Knuckles, 7L & Esoteric, MURS , E-40 si Chingo Bling.

In 2006, John Cena s-a lansat si in lumea filmului. WWE Films, o divizie a World Wrestling Entertainment, a produs primul film in care a jucat Cena - `The Marine`, care a inceput sa fie difuzat de 20th Century Fox incepand de pe 13 octombrie 2006.

Conform answers.com, John Cena este luat in considerare si pentru un rol in productia WWE – `Jornada del Muerto`.