Biografie

John Goodman este unul dintre cei mai respectati actori ai industriei de divertisment. A fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din "Barton Fink". Filmul care l-a facut celebru a fost "Raising Arizona".

Goodman a fost crescut in St.Louis de catre mama sa, tatal lui murind cand John avea doar 2 ani. A teminat Afton High School unde s-a dedicat fotbalului. Intentiona sa joace la Southwest Missouri State, dar din cauza accidentarii la un genunchi a trebuit sa nu mai joace un an, timp in care a studiat actoria, alaturi de colegi precum Kathleen Turner si Tess Harper. Nu s-a mai intors niciodata la fotbal si a absolvit in 1975 cu diploma in teatru.

A jucat in piese de teatru ca: "Henry IV", "Anthony and Cleopatra", "As You Like It", "The Robber Bridegroom", "Loose Ends" si "Big River". Si-a facut debutul pe ecrane in productia HBO "Mystery of the Moro Castle".

Filme in care a jucat: "What Planet Are You From?", "Bringing Out the Dead", "The Runner", "Fallen", "Blues Brothers 2000", "The Flintstones", "Mother Night", "Arachnophobia", "Always", "Pie in the Sky", "Born Yesterday", "Matinee", "The Babe", "King Ralph", "Punchline", "Everybody's All American", "Sea of Love", "Stella", "Eddie Macon's Run", "C.H.U.D.", "Revenge of the Nerds", "Maria's Lovers", "Sweet Dreams", "Time Stories", "The Big Easy", "Burglar", "The Wrong Guys". Va putea fi vazut curand in "One Night at McCools" si va fi auzit ca vocea lui Pacha in productia Disney "The Emperor's New Groove".

A primit nominalizari la Emmy pentru rolurile din "Kingfish: A Story of Huey P. Long" si "A Streetcar Named Desire". Timp de 8 sezoane a jucat rolul lui Dan Conner in serialul "Roseanne" ce i-a adus sapte nominalizari la Emmy si un premiu Globul de Aur. Cu toate ca prefera sa se gandeasca la New York ca la resedinta sa, John, sotia lui Annabeth si fiica lor, Molly, au case atat in Los Angeles, cat si in New Orleans.

Actorul a fost recompensat pentru rolurile sale din filme cu steaua numărul 6767 situată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.