Biografie

John Ritter s-a nascut la 17 septembrie 1948, in Burbank, California. Fiu al unui cantaret de country si actor, Tex Ritter, si al unei actrite, Dorothy Fay Southworth, John si fratele sau Tom au crescut intr-un mediu artistic. In copilarie John n-avea nicio aspiratie in a urma cariera parintilor sai, inscriindu-se la Unversitatea Southern California, unde avea ca specializari psihologia si arhitectura. Dupa doi ani, s-a inscris la clasa de drama a actritei Nina Foch si si-a schimbat specializarea in Arta Teatrala, absolvind in 1971 cu diploma in Arte Frumoase, specializarea drama.

Intre 1968-1969, John a aparut in diverse productii teatrale in Europa, iar in 1970 a aparut la show-urile de televiziune Mary Taylor Moore Show si The Waltons, in 1971 in Hawaii Five-O, in 1973 in M.A.S.H., iar in 1977 a primit unul din rolurile principale in sitcomul Three's Company, unul din cele mai urmarite seriale din anii '70. Actorul a castigat pentru acest rol un Glob de Aur in 1983 si un Emmy in 1984.

Concomitent cu aparitia in diverse spectacole de televiziune si cu gazduirea show-ului John Ritter : Being of Sound Mind and Body la reteaua de televiziune ABC, Ritter si-a infiintat propria companie de productie in 1984, Adam Productions, cu care a produs comedia dramatica Hooperman, care n-a avut mare succes la public, insa cu rolul din acest film a castigat aprecierea criticilor.

Pe marele ecran Ritter a aparut in cateva comedii in care si-a exersat talentul de comedian : Real Men (1987), Skin Deep (1989), Problem Child (1990), Montana (1998). In 2001 a primit premiul Theatre World Award pentru rolul din The Dinner Party.

In 2002 a aparut in sitcomul 8 Simple Rules For Dating My Teenage Daughter difuzat de reteaua de televiziune ABC, cu care a recastigat aprecierea si simpatia publicului.

John Ritter a fost casatorit de doua ori : primul mariaj a fost cu Nancy Morgan, intre 1977-1996, cu care a avut 3 copii : Jason, Tyler si Carly. In 1999 s-a casatorit cu actrita Amy Yasbeck cu care a avut o fiica, Stella.

In septembrie 2003, in timpul filmarilor la sitcomul 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter, Ritter a acuzat dureri de piept, ameteli si greturi. A fost transportat la spitalul din Burbank, peste drum de platourile de filmare, unde a decedat cateva ore mai tarziu, in urma unui atac de cord. Actorul avea 54 de ani.

In 2004 actorul a fost nominalizat post-mortem la premiile Emmy pentru rolul sau din sitcomul 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter care a fost redenumit 8 Simple Rules in urma decesului actorului, iar doi ani mai tarziu a fost anulat. Ultimele doua filme in care a aparut actorul, Bad Santa si Clifford Really Big Movie au fost dedicate memoriei sale. In 2008, Eloy Torrez i-a dedicat lui John Ritter o pictura murala care a fost expusa la Hollywood High School.

Actorul a fost recompensat pentru activitatea de la televiziune cu steaua de la poziția 6631 amplasată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.