Biografie

John Mark "Johnny" Galecki (n. 30 aprilie 1975) este un actor american. Este cunoscut pentru rolurile sale ca David Healy în sitcomul Roseanne, Rusty Griswold în National Lampoon's Christmas Vacation și ca Leonard Hofstadter, în sitcomul The Big Bang Theory.

A devenit binecunoscut pentru rolul David Healy în sitcomul Roseanne, Rusty Griswold în National Lampoon's Christmas Vacation și ca Leonard Hofstadter în filmul The Big Bang Theory. S-a născut în Belgia, la Bree și are în familie italieni, polonezi și irlandezi. Mama sa, Mary Lou, era agent de asigurări, iar tatăl său era înrolat în armata Statelor Unite ale Americii. Are un frate mai mic, Nick și o soră mai mică, Allison. S-a mutat cu familia sa la Oak Park, în Illinois, la vârsta de trei ani.

De mic copil a scris nuvele și povestiri, iar cele mai dragi amintiri ale sale sunt legate de mama, cu care avea o relație specială, a declarat el pentru un post de radio din Noua Zeelandă. Pentru că îi plăcea să își povestească scrierile când era mic, mama sa juca cu el "jocul tăcerii", în care era premiat dacă tăcea mai mult decât tăcea mama sa. Iși amintește despre ea că era iubitoare, iar una dintre propozițiile ei cel mai des întâlnite era "Te iubesc, te iubesc, dar ieși afară!".