Biografie

Joseph Morgan (pe numele lui real Joseph Martin) s-a născut pe 16 mai 1981 în Londra, Anglia. Joseph a crescut în Swansea timp de 11 ani, unde a urmat cursurile școlii generale "Morriston Comprehensive School". După absolvire, s-a întors la Londra pentru a-și continua studiile la " Central School of Speech and Drama".

Și-a făcut debutul ca actor în rolul personajului Troy din serialul de televiziune Hex. După aceea a jucat în câteva roluri secundare precum Alexander din filmul Master and Commander: La capătul Pământului și Willian Price în filmul Mansfield Park, unde a interpretat alături de Billie Piper.

În anul 2010 a obținut rolul principal în mini serialulBen Hur, care a fost lansat de televiziunea CBS în Canada și de ABC TV în America.

În anul 2011 joacă în rolul lui Spartan Lysander, în filmulImmortals, alături de actorul Henry Cavill și începe filmările pentru serialulThe Vampire Diaries, unde îl interpretează pe Klaus Mikaelson. Datorită acestui rol este nomilizat la ”Teen Choice Awards”.

Joseph a avut o relație cu Emily Vancamp, dar aceștia s-au despărțit din cauza distanței deoarece cei doi actori lucrau pe coaste diferite ale Americii: Joseph filma în Covington, Georgia, în serialul The Vampire Diaries, iar Emily în Brothers & Sisters, în California.

În anul 2013 începe filmările pentru serialul The Originals, în care are rolul principal, interpretându-l pe Niklaus Mikaelson. Pentru acest rol, în 2014, câștigă premiul ”People's Choice Award”.

La 5 iulie 2014, după 3 ani de relație, s-a căsătorit cu Persia White.