Biografie

Joshua Ryan "Josh" Hutcherson (născut pe 12 octombrie 1992) este un actor american. El a inceput sa cante la începutul anilor 2000 si sa apara in filme pentru si cu minori si de televiziune. Din anul 2005 s-a expus intr-o mare masura, avand roluri principale in filme precum Little Manhattan și Zathura, in comedia RV din 2006, in 2007 prin filmul de aventura si de familie, Firehouse Dog, in adaptarea filmului Bridge to Terabithia, ca Jesse Aarons si in adaptarea unui film dupa romanul lui Jules Verne, Călătorie spre centrul Pământului. Hutcherson a fost, de asemenea, prezent in Teens Celebrity, ediție in show-ul numit MTV Cribs.

Hutcherson s-a născut în SUA, Kentucky, fiind fiul lui Michelle și Chris Hutcherson. El are un frate mai mic, Connor, nascut la data de 2 mai 1996, precum și mai multe animale de companie, inclusiv 2 câini, Diesel și Nixon (Boxer), și două pisici, labele și Jell-O. El a vrut să fie un actor inca de la varsta de patru ani, dar a avut roluri din 2002, la vârsta de 10.

Josh vizioneaza cu mare drag filmele The Dark Knight, Talladega Nights și Transformators, fiind unele din filmele lui preferate. El este, de asemenea, un mare fan al Cincinnati Bengals - echipei sale preferate NFL.
Josh Hutcherson il considera actorul Jake Gyllenhaal o sursă de inspirație. Josh invata acasa, in timp ce isi desfasoara activitatea sa de actor, și ii place matematica, in special algebra. Cand nu are filmari, renunta la invatatul acasa si frecventeaza scoala Ryle High School. Hutcherson locuieste in Kentucky cu familia sa. Potrivit lui Hutcherson, el se "lasa motivat" de catre parintii sai. El si-a luat recent permisul de conducere. Hutcherson a precizat că il pasioneaza automobilele, concurente în triathlons, bowling-ul, și de fotbalul.

În ianuarie 2008, el a fost nominalizat pentru Criticii Choice Award pentru cel mai bun tânăr actor de Bridge to Terabithia, iar in martie 2008, el a câștigat premiul Young Artist Award (Cel mai tanar actor principal), la fel ca și colegele sale, Anna Sophia Robb și Bailee Madison pentru Bridge to Terabithia