Julia Child s-a născut la 15 august 1912, în Pasadena, California, S.U.A., era cea mai mare dintre cei 3 copii ai familiei John McWilliams Jr. si Julia Carolyn Weston.
A invătat la Școala de Fete Katherine Branson din San Francisco, in 1930 s-a înscris la Smith College din Northampton, Massachusetts, cu intenția de a deveni scriitoare. După absolvire s-a mutat la New York si a lucrat o perioada la departamentul de publicitate al unei fabrici de mobilă. La începerea celui de-al doilea război mondial s-a mutat la Washington si a lucrat intr-o agenție guvernamentală, Biroul de Informații Strategice, a fost in misiuni secrete in China, Sri Lanka. L-a cunoscut pe Paul Child si se căsătorea cu el in 1946.
n 1948 isi însoțea soțul in Franța, la Ambasada Americană din Paris si a descoperit bucătăria franțuzească. A urmat cursurile Scolii Cordon Bleu. Revenind in Statele Unite, publica in 1961 cartea de bucate Mastering the Art of French Cooking, cea mai bine vânduta lucrare de acest gen.
A avut prima emisiune culinara de televiziune in 1962, in cadrul seriei The French Chef, emisiunea se numea Mastering the Art of French Cooking si Julia Child devenea cunoscută.
In 1964 a primit premiul George Foster Peabody, in 1966 i se decerna premiul Emmy pentru emisiunea Julia & Jacques Cooking at Home, realizata in colaborare cu Jacques Pepin. A apărut in anii 1970-1980 la emisiunea matinală Good Morning, America, a realizat emisiunile Julia Child and Company (1978), Julia Child and More Company (1980), Dinner at Julia's (1983). Urmatoarele ei cărti au fost Julia's Kitchen with Master Chefs (1995), Baking with Julia (1996), Julia's Delicious Little Dinners (1998), Julia's Casual Dinners (1999).
In 1993 era inclusă in Culinary Institute Hall of Fame, in anul 2000 a primit Legiunea de Onoare a Franței. A contribuit la înființarea Institutului American de Vin si Alimente.
Julia Child a murit la 13 august 2004, in Santa Barbara, California.