Biografie

Julie Delpy s-a nascut la data de 21 Decembrie 1969 si este o actrita, scenarista si ocazional cantareata americana. A studiat cinematografia la Scoala de Arte Tisch din cadrul Universitatii New York si a regizat, scris si jucat in mai bine de 30 de filme de-a lungul carierei sale.

Delpy s-a nascut in Paris, Franta, si este fiica lui Albert Delpy si a Mariei Pillet. Ambii ei parinti erau actoride film si teatru, iar tatal sau era directorul unui teatru. Julie a facut cunostinta cu lumea artei la o varsta frageda, declarand mai tarziu ca a avut cei mai buni parinti pe care ii poate avea un copil, acestia transmitandu-i dragostea pentru arta, mergand cu ea la muzee si aratandu-i lucruri pe care un copil obisnuit nu le-ar vedea la acea varsta. Mergea sa vada filmele lui Ingmar Bergman pe cand avea 9 ani. Parintii ei o duceau de asemenea sa vada operele pictorului Francis Bacon, care a devenit unul dintre preferatii ei, tablourile acestuia fiind ''intunecate dar in acelasi timp atat de frumoase'', dupa cum declara chiar ea. Incurajata de catre parintii ei, Delpy si-a facut debutul pe scena la varsta de cinci ani.

La 14 ani a obtinut un rol in filmul “Detective”, iar doi ani mai tarziu a primit rolul principal in “La Passion Beatrice” iar cu banii castigati a plecat intr-o excursie in New York, iar in 1990 s-a mutat acolo.

A devenit o celebritate internationala dupa ce a jucat in 1990 in “Europa Europa”. Trei ani mai tarziu a fost aleasa sa sa joace in “Three Colors: White” al doilea film din trilogia Trois Couleurs, iar apoi a mai aparut si in alte parti ale seriei in acelasi rol.

In prezent Delpy locuieste in Los Angeles, California. A obtinut cetatenia pentru Statele Unite in anul 2001, dar a ales sa isi pastreze si cetatenia franceza. Este pasionata de croitorie si isi face singura o parte din haine. Este pasionata, de asemenea, de muzica. In anul 2003 a scos un CD, iar trei melodii de pe album ("A Waltz For A Night"/"Un vals pentru o noapte", "An Ocean Apart"/"Un ocean ne desparte" si "Je t'aime tant"/"Te iubesc atat de mult") au aparut pe coloana sonora a filmului Before Sunset.