Biografie

Juliette Binoche s-a născut la Paris, fiica lui Jean-Marie Binoche, actor, regizor și sculptor și a lui Monique Stalnes, profesoară, regizoare și actriță. Mama lui Juliette este de origine poloneză, iar bunicii ei (catolici polonezi) au fost închiși la Auschwitz pentru că erau intelectuali. Părinții lui Juliette au divorțat atunci când ea avea doar 4 ani și, împreună cu sora ei, Marion, a fost trimisă la un internat.

Binoche a început să joace în producții de teatru amator, iar la vârsta de 17 ani a regizat și a jucat într-o producție a elevilor făcută după cea a lui Eugen Ionescu, "Exit the King". Anul următor, aceasta a studiat actoria la Conservatorul Național de Artă Dramatică din Paris (CNSAD). A găsit un prieten și un manager și s-a alăturat unei trupe de teatru, prin care a plecat în turnee în Franța, Belgia și Elveția, sub pseudonimul "Juliette Adrienne". Juliette a început să ia lecții de actorie cu faimoasa Vera Gregh. Urmând pașii mamei sale, a început să joace în roluri minore în filme franțuzești. După câteva roluri de acest gen, Juliette a decis să urmeze o carieră în cinema.

Binoche are doi copii: Raphael (născut pe 2 septembrie 2003), al cărui tată este Andre Halle, și Hana (născută la 16 decembrie 1999), a cărei tată este actorul Benoit Magimel alături de care a jucat Juliette în filmul "Children of the Century" (1999). Juliette Binoche are în prezent o relație cu regizorul și scriitorul argentinian Santiago Amigorena.