Biografie

Juliette Lewis s-a nascut in Los Angeles, California. Parintii ei sunt Geoffrey Lewis, actor si Glenis Batley, designer grafic; acestia au divortat pe cand actrita avea doi ani. Are doi frati, Lightfield si Peter, si doua surori, Dierdre si Brandy. Unchiul ei este compozitorul Peter Tod Lewis. Isi dorea sa joace inca de la varsta de sase ani.

Juliette Lewis (Carla Tate) a primit primul ei rol principal la virsta de 12 ani, in miniserialul Homefires, continuind cu roluri in filme pentru marele ecran, cum ar fi Christmas Vacation cu Chevy Chase si Crooked Hearts cu Jennifer Jason Leigh. Au urmat apoi roluri in serialele de televiziune The Wonder Years si Too Young to Die?.

In 1991, Lewis a primit un rol in filmul lui Martin Scorsese - Cape Fear, unde a jucat alaturi de Robert De Niro, Nick Nolte si Jessica Lange. Pentru interpretarea acestui rol, actrita a primit o nominalizare la premiile Oscar si la Globurile de Aur. Au urmat rolurile din Husbands and Wives (r. Woody Allen), That Night (cu Leonardo DiCaprio), Kalifornia (cu Brad Pitt), What’s Eating Gilbert Grape? (cu Johnny Depp), Romeo Is Bleeding (cu Gary Oldman), Natural Born Killers (r. Oliver Stone, cu Woody Harrelson si Tommy Lee Jones), Mixed Nuts (cu Steve Martin), Strange Days, From Dusk Till Dawn (cu George Clooney) si The Evening Star (cu Shirley MacLaine).

A aparut in mai bine de patruzeci de filme pentru marele ecran si pentru televiziune. Are o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul din thriller-ul Cape Fear, unde a aparut alaturi de Robert De Niro si Nick Nolte. In 2003 a primit o nominalizare la premiile Emmy pentru performanta din Hysterical Blindness. Tot in anul 2003 a aparut in videoclipul Buried Alive By Love, al formatiei HIM.