Biografie

Karima Adebibe s-a nascut pe data de 14 februarie 1985 in Londra, Anglia. Karima a crescut cu dorinta de a aparea in fata camerei de filmat si dupa ce a avut un rol mic in AVP: Alien Vs. Predator din anul 2004, ea a aflat ca cei de la Eidos Interactive sunt in cautarea unui model pentru a o portretiza pe Lara Croft.

Desi a avut succes la prima auditie, ea nu s-a gandit ca ar putea sa aiba o sansa in obtinerea acelui rol. “Nu stiu daca a fost o lipsa de incredere din partea mea, dar am vazut impotriva cui concuram si mi se parea ca fetele erau fantastice si erau intr-o forma mai buna decat eram eu,” isi aminteste ea. La scurt timp Karima a fost instiinata ca ea le-a invins pe celalte concurente si ca a devenit urmatoarea Lara Croft.

Eidos Interactive au facut anuntul oficial pe data de 14 februarie, o data care coincide cu ziua de nastere a lui Lara Croft. Karima Adebibe a ajuns sa fie una dintre cele mai dorite femei virtuale din intreaga lume. “Am avut una dintre cele mai uimitoare si ciudate zile din viata mea” a spus la momentul respectiv, “M-am trezit in acea dimineata si am aparut in cinci sau sase ziare”. Ea si-a petrecut urmatorii doi ani promovand franciza Tomb Rider in America, Canada si Europa. Ea a mers si la un curs de formare pentru rolul primit si a luat lectii de lupta, de oratorie, de comportament si trebuia sa invete cum sa foloseasca armele de foc.