×
Utilizator
×
Biografie

Katherine Kiernan Maria "Kate" Mulgrew s-a născut la data de 29 aprilie 1955 si este o actrita americana. Kate este celebra pentru rolurile sale din Star Trek: Voyager (căpitanul Kathryn Janeway) și Hope Ryan ca Mary Ryan. Ea este realizatoarea mai multe emisiuni de televiziune, producții de teatru și film. A castigat multiple premii pentru actorie, inclusiv un premiu Obie, un premiu Golden Satellite și un premiu Saturn. A fost, de asemenea nominalizata la premiul Globul de Aur. Katherine este membru activ al Asociației Naționale Alzheimer si purtatorul de cuvant al Cleveland's Metro Health System.

Mulgrew s-a născut în 1955 în Dubuque, Iowa, parintii sai fiind Thomas James "TJ" Mulgrew al II-lea, un antreprenor, și Joan Mulgrew Virginia (născută Kiernan), artista și pictorita, ambii fiind catolici de origine irlandeza . Kate Mulgrew este cel de al doilea copil din cei opt frați. Ea a urmat cursurile liceului Wahlert High School în Dubuque. La vârstă de 17 ani, ea a fost acceptata la Conservatorul Stella Adler si colabora cu Universitatea din New York.

A jucat in telenovele americane unde s-a bucurat de un mare succes.In 1993, Mulgrew s-a separat de soțul ei, Robert H. Egan, cu care ea a fost căsătorita timp de 12 de ani. În 1995, separarea a devenit definitivă , cei doi dand divorț. Actrita a fost pe punctul de a-și vânde casa si sa se mute intr-un apartament în Westwood, când ea a fost chemata sa joace rolul căpitanului Kathryn Janeway în Star Trek: Voyager. Mulgrew a facut istorie in franciza Star Trek, atunci când ea a devenit prima femeie căpitan intr-un serial si avand un rol principal. Voyager s-a bucurat de un imens succes si a rulat timp de șapte sezoane. Mulgrew a câștigat Premiul Saturn pentru "Cea mai buna actrita TV" în 1998 pentru performantele sale in rolul lui Janeway.