Biografie

Kristin Landen Davis s-a nascut la data de 23 sau 24 Februarie, 1965, depinde de sursa, este o actrita americana nominalizata la premiile Globul de Aur si Emmy. Este cunoscuta pentru interpretarea rolului lui Charlotte York Goldenblatt in serialul difuzat de canalul HBO, Sex and the City (Totul despre sex).

Davis s-a nascut in Boulder, Colorado. Nu are frati sau surori, iar parintii ei au divortat pe cand ea era foarte mica. A fost adoptata de catre tatal sau vitreg, Keith Davis, profesor de psihologie, dupa ce mama sa Dorothy s-a recasatorit in anul 1968. Tatal sau vitreg mai avea trei fiice dintr-o casnicie precedenta. In copilarie, s-a mutat impreuna cu parintii ei in Columbia, Carolina de Sud, unde tatal sau adoptiv a acceptat sa predea psihologia la Universitatea din Carolina de Sud. Davis visa sa devina actrita inca de cand avea 10 ani, cand a jucat intr-o adaptare dupa Alba ca Zapada si cei sapte pitici. Davis a locuit in Carolina de Sud pana cand a absolvit Liceul A.C. Flora, in anul 1983. S-a mutat apoi in New Jersey, unde a urmat cursurile Universitatii Rutgers.

Davis a avut in trecut probleme cu alcoolul. A declarat ca alcoolul a eliberat-o: " eram foarte timida si nu stiam cum sa ies din propria carapace. Am inceput sa beau pentru acelasi motiv pentru care iubeam actoria. Vroiam sa expermentez diferite senzatii si sa fiu libera". A reusit sa scape de dependenta dupa ce a implinit 20 de ani. A avut in trecut relatii cu actorii Alec Baldwin, Jeff Goldblum si Liev Schreiber. Davis locuieste in prezent in Los Angeles, California.