Biografie

S-a nascut la 24 Mai 1960 in Redruth Cornwall, Marea Britanie. Mama sa, Deborah a trait in Hong Kong si Africa, a studiat teatrul, inainte sa se marite cu tatal sau Scott Thomas. Tatal sau, Locotenent Comandorul Simon Scott Thomas a fost pilot in aviatia militara britanica si a murit in 1964 in accident aviatic. Tatal sau vitreg a fost deasemenea pilot militar si a murit la randul sau sase ani mai tarziu dupa moartea parintelui sau.

A copilarit in Dorset, Anglia, si-a format educatia la scoli private, Cheltenham Ladies' College si St Antony's School for Girls in Dorset iar dupa absolvire s-a mutat in Hampstead Londra unde a lucrat la un magazin. Si-a inceput pregatirea pentru a deveni profesor de drama la Central School of Speech and Drama. Desi a fost consiliata ca nu va fi niciodata o actrita buna a plecat la varsta de 19 ani la Paris, vorbind franceza fluent a urmat Ecole Nationale Superieure de Arts et tehniques du theatre iar la absolvire a jucat alaturi de pop starul Prince in filmul Under the Cherry Moon, acesta fiind rolul sau de debut.

Thomas este poate cel mai cunoscuta pentru rolul principal din The English Patient din 1996. In anii 90 apare alaturi de Hugh Grant in Bitter Moon si in filmul de succes Four Wedings and a Funeral. Deasemenea apare la TV in 2003 in Book Clubbin si in piese de teatru.

Este decorata in 2003 cu Order of British Empire si in 2005 de guvernul francez cu Legiunea de onoare. Scott Thomas este invitata deseori la emisiunea Top Gear, prezentatorul Jeremy Clarkson dand note unei masini dupa ceea ce crede Scott despre aceasta.

Scott a fost casatorita timp de 17 ani cu ginecologul francez Francois Olivennes, in urma acestei casnicii rezultand trei copii: Hannah, nascuta in 1988, Joseph, nascut in 1991, si George, nascut in 2000. Se spune ca ar fi avut o relatie de scurta durata cu Prince apropiindu-se la filmarea pe care au facut-o impreuna in 1986.

Despartirea de sotul sau s-a produs si pe fondul faptului ca a inceput o relatie cu actorul englez Tobias Menzies. Astazi relatia cu Menzies este incheiata. Locuieste la Paris cu doi din copii sai si printre cei mai buni prieteni ai sai se numara Charlotte Rampling, Gerard Depardieu, Jane Birkin.

Se considera mai mult frantuzoaica decat englezoaica traind la Paris mai multi ani decat in tara sa natala.