Biografie

Soprana Lăcrămioara Schuller a făcut primii pași în arta cântului sub îndrumarea distinsei profesoare Arta Florescu. A urmat cursurile Facultății de Interpretare Muzicală în cadrul Universității Naționale de Muzică București, clasa profesor Sanda Șandru. În anul 1993, la absolvirea facultatii devine solista Operei Brașov, pe scena căreia debutează cu rolul Gildei din opera Rigoletto de G. Verdi.

Stagiunea 1994-1995 îi aduce un turneu impresariat de Agenția Schlotte în Germania, Olanda și Anglia cu Cenușăreasa de G. Rossini – Clorinda. În anul 1995, Lăcrămioara Schuller figurează cu acest rol în distribuția filmului realizat de Televiziunea Română.

De-a lungul anilor, repertoriul sopranei s-a îmbogățit cu următoarele roluri: Rosina din Bărbierul din Sevilla de G. Rossini, Norina din Don Pasquale de G. Donizetti, Corilla din Viva la mamma de G. Rossini, Ninetta din Coțofana hoață de G. Rossini, Adina din Elixirul dragostei de G. Donizetti, Susanna din Nunta lui Figaro de W. A. Mozart,Gretel din Hansel si Gretel de E.Humperdink,Zerlina din Don Giovanni de W.A.Mozart,Maria din Fiica Regimentului de G.Donizetti, Papusa din Povestirile lui Hoffmann de J.Offenbach, Frasquita din Carmen de G. Bizet,

Repertoriul de operetă cuprinde: Adela din Liliacul de Johann Strauss, Frantzi din Sânge vienez de același autor, Cristina din Vânzătorul de păsări de K. Zeller, Liza din Contesa Maritza de Emmerich Kalman și Nitouche din Mam’zelle Nitouche de F. Herve.

Nici repertoriul vocal simfonic nu a fost neglijat: R. Glier (Concert pentru soprană de coloratură și orchestră), P. Constantinescu (Oratoriul de Crăciun), W. A. Mozart (Requiem și Kronungsmesse), C. Orff (Carmina Burana) etc.

Mari satisfacții i-au adus si recitalurile de lieduri. Mărturie stau cuvintele maestrului Doru Popovici: ,,Soprana Lăcrămioara Schuller a interpretat la un înalt nivel artistic , din creația vocală – nemuritoare – a artei sonore din patria lui Voltaire. Ne-au atras atenția vocea de soprană lirică lejeră de o aleasă calitate, simțul stilului, dicțiunea impecabilă,frazarea facută cu eleganță și nu în ultimul rând policromia de nuanțe.„