Biografie

Laetitia Marie Laure Casta este actrita si model francez. Casta s-a nascut in Pont-Audemer, Eure, Franta. Mama ei, Line Blin, este din Normandy. Tatal Dominique s-a nascut in Corsica. Are un frate mai in varsta pe nume Baptiste, si o sora mai tanara, Marie-Ange. Si-a petrecut copilaria in Normandia si in Noisy-le-Grande.

Si-a inceput cariera atunci cand a fost descoperita de un fotograf in timp ce era in vacanta cu familia in Corsica la varsta de 15 ani. Casta a reprezentat companii precum L'Oréal, Dior sau Chanel. Ea a mai fost fost abordata de catre alte companii celebre de imbracaminte cum ar fi: Guess?, Jeans, Tommy Hilfiger, Miu Miu, XoXo. Casta a aparut pe prima pagina in mai bine de 100 de reviste printre care catalogul Victoria's Secret, revista ELLE, revista Vogue. De asemenea a mai aparut in Sports Illustrated Swimsuit Issues, Rolling Stone si in Pirelli Calendar. In momentul de fata ea este fata firmei de parfumuri Ralph Lauren.

Pe plan cinematografic a aparut in filme cunoscute precum Asterix and Obelix, Les Âmes Fortes, Serge Gainsbourg, vie héroïque (2010). Casta a mai fost o imagine importanta pentru videoclipul "Baby Did a Bad, Bad Thing" al cantaretului Chris Isaak in anul 1999.

In viata personala, Casta a dat nastere primei sale fiice, Sahteene. In prezent ea este logodita cu Stefano Accorsi, un apreciat actor italian. Cuplul are doi copii, pe Orlando (21 septembrie, 2006) si pe Athenam (29 August 2009).