Biografie

Laura Fraser s-a născut pe 24 iulie 1976 și a crescut în Glasgow. Tatăl ei, Alister, a avut la început o mică firmă de construcții, dar acum aspira la poziția de scenarist; mama ei, Rose, dorea să fie asistentă dar acum este lector la colegiu. Are un frate mai în vârstă care se ocupă de calculatoare, o soră mai mică care studiază filosofia la universitate, și un frate mai mic care nu a hotărât încă ce vrea să facă. Alister Fraser a avut un rol esențial în decizia ca fiica sa să devină actriță, înca de când ea a fost la școală. El a scris o piesă de teatru pentru tineri în care fiica sa a jucat un rol. După terminarea liceului, Laura a făcut un curs de teatru la Glasgow Langside's College, și a mers apoi la prestigioasa Royal Scottish Academy de Muzică si Teatru. În acest timp, a primit un rol secundar în filmul lui Gillies MacKinnon "Small Faces" (1996). A primit de asemenea și o serie de roluri secundare cum ar fi cel din "Big Day for the Bad Guys".

Datorită timpului petrecut cu filmările și imposibilități frecventării Academiei, încurajată într-un final și de părinți, a abandonat dupa un an cursurile și sa întors la Londra. Ea a fost aleasă în rolul principal feminin din adaptarea BBC al lui Neil Gaiman's "NeverWhere" (1996) miniserie, și apoi a avut mai multe roluri mici în filmele ("Cousin Bette", "Man in the Iron Mask"), precum și rolul principal în filmul de scurt metraj "Paris Brixton". A apărut în roluri mai mici în dramele de televiziune "The Investigator" și "The Tribe". Rolul său în filmul "Left Luggage"(1998) a fost mult mai substanțial și a condus la obținerea rolului personajului principal din comedia neagră "Divorcing Jack"(1998). Cea mai mare realizare ca actriță l-a avut cu rolul principal din comedia "Virtual Sexuality"(1999). De aici ea a apărut într-o serie de filme, mai ales în roluri secundare, dar întotdeauna vizibile. A reușit tot timpul să se adapteze la toate genurile (folosindu-și accentul acolo unde era nevoie însă mai rar accentul scotian).

Laura s-a mutat în America după terminarea filmului "Coney Island Baby" (2003). A prins apoi un rol in drama HBO "Iron Jawed Angels"(2004), și deasemenea sa întâlnit cu Karl Geary, partenerul din "Coney Island Baby". Au trăit împreună în Brooklyn, și, ulterior, sau căsătorit în New York în 2003. S-au mutat în Irlanda la mijlocul anului 2004. La începutul anului 2005, Laura sa întors să trăiască în Glasgow cu soțul ei și fica ei vitregă. A descoperit că era însărcinată la sfârșitul anului 2005, și și-a petrecut timpul lucrând ca și coregraf la pantomima scrisă de tatăl ei "Oh Yes He Is!". In mai 2006 ea și Karl au devenit părinții unei fetițe. Laura a intenționat ca pentru 12 luni să nu lucreze și să se ocupe exclusiv de fetiță, dar în septembrie 2006 sa întors sa facă un film pentru BBC. In 2008 primește rolul principal în filmul TV "Florence Nightingale" iar acum de curând filmează pentru "Flutter"(2010).