Biografie

Laurie Holden s-a nascut pe 17 decembrie 1969. Este o actrita americano-canadiana si un activist pentru drepturile omului. Este cunoscuta datorita rolurilor sale ca Marita Covarrubias in "The X-Files", Adele Stanton in "The Majestic", Cybil Bennett in "Silent Hill", Amanda Dumfries in "The Mist", Olivia Murray in "The Shield" si Andrea in "The Walking Dead".

S-a nascut in Los Angeles, dar a crescut in Toronto. Holden detine doua cetatenii: americana si canadiana. Parintii ei sunt actorii Glen Corbett (aka Lawrence Holden) si Adrienne Ellis. Primul ei rol a fost in "The Martian Chronicles"(1980), unde a fost fiica actorului Rock Hudson. A absolvit U.C.L.A, este membra a "National Honor Society" si a castigat prestigiosul premiu "Natalie Wood Acting". Ea este inscrisa la Universitatea "Columbia".

La inceputul carierei, Laurie si-a facut un nume datorita faptului ca a jucat alaturi de Burt Reynolds in "Physical Evidence" (1989), Vanessa Redgrave in "Young Catherine'' (1991) si alaturi de William Shatner in "TekWar: TekLab" (1994). A jucat rolul lui Mabel Dunham in filmul "The Pathfinder" (1996).

Pe scena a jucat in "Time and the Conways'' (scrisa de J. B. Priestley), "The Winter's Tale" bazata pe o piesa de-a lui William Shakespeare, "Regina in Ghosts" si "Procne in The Love of the Nightingale".

Din 2010 apare in serialul TV "The Walking Dead" (AMC) .Ea joaca rolul unei fete pe nume Andrea.

A fost nominalizata in 2011 la premiul "Saturn" pentru cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial pentru rolul ei in "The Walking Dead''. Pentru acelasi rol a fost nominalizata in 2011 pentru premiul "Scream" tot la categoria cea mai buna actrita in rol secundar.