Biografie

Lesley Ann Warren,actriță și cântăreață americană, s-a născut la 16 august 1946 la New York. Este fiica lui Carol (născută Verblow), cântăreață, și a lui William Warren, agent imobiliar. Lesley provine dintr-o familie cu descendență rusă și evreiască, numele inițial al tatălui ei fiind "Warrenoff". În 1967 s-a căsătorit cu producătorul Jon Peters, de care a divorțat în 1977. Au împreună un fiu, Christopher Peters, născut în 1968, actor. Lesley s-a căsătorit în 2000 cu Ronald Taft.

La începutul carierei sale aristice, Lesley Ann Warren a fost balerină, urmând cursurile la Școala Americană de Balet. A devenit membră a organizației "Actors Studio" la vârsta de 17 ani - cea mai tânără candidată acceptată. Debutul pe Broadway a avut loc în 1963, în muzicalul "110 in the Shade". Pentru rolul interpretat în muzicalul "Drat!The Cat!" în 1965 a primit Theatre World Award. În 1973 a interpretat rolul lui Scarlett O'Hara, în muzicalul "Scarlett", la Los Angeles.

Warren nu a reușit să obțină rolul lui Liesel, din filmul "Sunetul muzicii". Prima apariție importantă a sa la televiziune a fost în "Cenușăreasa" din 1965. Apoi a interpretat rolul Danei Lambert în "Mission: Impossible", sezonul 1970-1971. A devenit actrița principală a multor filme, seriale și mini-serii TV. În 1975 a jucat rolul lui Lois Lane", în adaptarea pentru televiziune a muzicalului de pe Broadway intitulat "It's a Bird...It's a Plane...It's Superman". Warren s-a prezentat și la audiții pentru rolul lui Lois Lane din filmul Superman din 1978, însă până la urmă acesta i-a fost acordat lui Margot Kidder.

Warren a avut un rol secundar în comedia muzicală "Victor, Victoria" în 1982, pentru care a fost nominalizată la Oscar pentru Cea mai bună Actriță în rol secundar. Are și cinci nominalizări la Globul de Aur și un trofeu câștigat pentru miniseria "Harold Robbins' 79 Park Avenue" din 1977. A fost nominalizată și la premiul Emmy pentru rolul din "Family of Spies", film de televiziune, în 1991.

În 1994 a avut un rol secundar important în thriller-ul erotic "Color of Night", în care a interpretat rolul unei nimfomane, însă filmul nu a fost bine primit iar Warren a fost nominalizată la Zmeura de Aur pentru Cea mai slabă actriță în rol secundar. Filmul însă a avut succes pe piața video internă.

Warren a apărut în "Will&Grace" și în "Neveste disperate". Alte roluri de televiziune au fost în serialele "Crossing Jordan" și "Less than Perfect".

Warren a avut și apariții în video-clipuri muzicale-în 1986 în hit-ul "American Storm", al lui Bob Seger, apoi în 1989, în "Janie's Got a Gun", al lui Aerosmith, precum și în "Life in the Fast Lane", interpretat de Eagles.