Biografie

Richard Laughlain Munro s-a născut pe 12 februarie 1966, în localitatea Lac La Hache, provincia British Columbia, țara Canada. Cunoscut cu numele de scenă Lochlyn Munro, și-a început cariera de actor după ce un accident sportiv a dus la sfârșitul visului său de a juca hochei la profesioniști.

Muzician talentat, Lochlyn și-a îndreptat atenția spre arta spectacolului. În timp ce cânta muzică în diferite cluburi din Vancouver, Columbia Britanică, Lochlyn a studiat dramă și comedie improvizată cu mulți dintre cei mai buni profesioniști din branșă, inclusiv cu tânăra Susan Strasberg. După mai multe aparitii pe scena, Lochlyn a ajuns apoi în lumea televiziunii și a filmului cu succes instantaneu. Lochlyn a avut roluri în diverse proiecte americane cum ar fi: ''21 Jump Street'' (1987), ''Wiseguy'' (1987) și altele.

După numeroase roluri în filme de televiziune, Lochlyn a aparut în filmul ''Necruțătorul'' (1992) al lui Clint Eastwood. El a continuat sa creeze personaje memorabile în filme precum ''Dead man on campus'' (1998), ''O noapte la Roxbury'' (1998) și ''Comedie de groază'' (2000).