Biografie

Lucy Liu (Alex) a putut fi văzută recent în comedia western "Shanghai Noon" (Shaolin Cowboy) alături de Jackie Chan și Owen Wilson. Printre recentele realizări ale actriței Liu se număra memorabilul rol din "Payback" (După faptă și răsplată), în care l-a avut ca partener pe Mel Gibson, și rolul principal feminin din producția studioului Touchstone Pictures "Play It To The Bone" (O bătaie pe cinste) cu Antonio Banderas și Woody Harrelson.

La televiziune, Liu continuă să joace în rolul cârcotașei Ling Woo din serialul produs de studioul Fox, Ally McBeal. Acest rol i-a adus actriței recunoașterea talentului său de către greii industriei filmului și o mulțime de fani. A fost recent nominalizată la premiul Emmy pentru 'Cea mai bună actriță într-un rol secundar în seriale de comedie', și la premiul Screen Actors Guild, în acest an, pentru 'Cea mai bună actriță în seriale de comedie'.

S-a născut la New York și a urmat cursurile universității locale, iar mai apoi și-a luat licența în Limbi și Culturi Asiatice la Universitatea din Michigan. În timpul ultimului an de studii, ea a dat o probă pentru producția unui teatru studențesc, "Alice in Wonderland" (Alice în Țara Minunilor), adaptare a lui Andre Gregory. Sperând să fie distribuită într-un rol secundar, Liu a avut șansa de a obține unul principal. Astfel a debutat carieră ei actoricească.

Liu este și o fotografă talentată, participând deja la câteva expoziții importante de pe ambele coaste ale Americii. Prima participare de acest gen a avut-o la galeria Cast Iron din Soho, New York în 1993. Expoziția i-a adus o bursă de artă oferită de o corporație care a trimis-o în China, unde a făcut o serie de fotografii ce au stat la baza celei de-a doua expoziții de succes în Venice, California în 1997.