Biografie

Luke Evans este un actor galez de teatru si film. Este cunoscut din piesele de teatru ca Rent, Miss Saigon sau Paif si din filmele Cei trei Muschetari, Infruntarea titanilor. S-a nascut si a copilarit in Aberbargoed, un orasel din sudul Tarii Galilor. Este singurul copil a lui Yvonne si David Evans. La 17 ani se muta la Cardiff, unde invata sub intrumarea lui Louise Ryan, un consacrat antrenor de voce. In 1997 castiga o bursa la Centru de Studiu Londra din King's Cross, Londra. Absolveste in 2000.

Din 2000 pana in 2008 , Evans apare in multe din productiile teatrului West End din Londra, ca Taboo, Rent, Miss Saigon, precum si in spectacole marginale din Londra si Festivalul de la Edinburgh.

In 2008 obtine cel mai important rol de pe o scena de teatru, jucandu-l pe Vincent din piesa Mici schimbari, scrisa si regizata de Peter Gill,pe Donmar Warehouse.Tot in acel an, joaca a doua oara pe Donmar Warehouse , in Piaf, unde il joaca pe Yves Montad.

Prima auditie pentru un film o are la 30 de ani. In 2009 obtine primul rol, jucandu-l pe Appollo in productia Infruntarea titanilor, remake dupa filmul cu acelasi nume.Tot in acelasi an, il joaca pe Clive in SEx&Drugs&Rock& Roll, regizat de Matt Whitecross, apoi ca seriful Nottinghamului in Robin Hood, alaturi de Matthew Macfayden( care ii va fi alaturi si in 2011 in Cei trei muschetari).

Il interpreteaza pe Aramis in versiunea lui Paul W.S Anderson a Cei trei muschetari.Obtine rolul principal in filmul lui Tarsem Singh, Nemuritori, unde il joaca pe Regele Zeilor, Zeus. La sfarsitul lui 2010 joaca in The Raven, luand locul lui Jeremy Renner.

In 2011 a inceput filmarile la productia lui Peter Jackson, Hobbitul.