Biografie

Actrita s-a nascut in Bucuresti pe 24 octombrie 1958.

Este absolventa Academiei de Arta Teatrala si Cinematografica, promotia 1982, clasa profesorilor Ion Cojar si Amza Pelea, pe care-l adora.

Dupa terminarea facultatii este repartizata la Teatrul de Stat din Petrosani.

Debuteaza in film, inca de pe bancile facultatii, in regia lui Lucian Pintilie, interpretand un rol secundar in filmul acestuia : ” De ce trag clopotele Mitica ? ” / 1981

In timpul filmarilor la ” Imposibila iubire ” (1983) , regizat de Constantin Vaieni, la Ramnicu Valcea, il cunoaste pe actorul Serban Ionescu care ii va deveni partener de viata si scena, formand impreuna pentru aproape 3 decenii de ani un cuplu fericit, bazat pe iubire, intelegere si toleranta. Cei doi au impreuna un baiat, Carol in varsta de 13 ani. Magda Catone a depus în 22 martie 2010, la Judecătoria Sectorului 2 București, cererea de divorț de Șerban Ionescu. Judecătorul a stabilit următorul termen în procesul de divorț pentru 12 ianuarie 2011, cand la Judecătoria Sectorului 2 a venit doar Magda Catone, care și-a retras cererea de divorț.

In ultimii ani s-a adaptat cu usurinta noilor “provocari”, a interpretat si interpreteaza rolul Tanti Maria din ” imaginea / reclama ” unui detergent, participa la numeroase show-uri de televiziune, joaca in telenovele dar nu a renuntat niciodata la cariera ei teatrala si cinematografica, exceland in roluri comice.

Este detinatoarea a :

Premiului de interpretare feminină la Festivalul de teatru din Brașov, 1983

Premiului special al juriului la Festivalul de teatru pentru tineret, Costinești, 1984.

In prezent este profesor asociat la o facultate de teatru si pregateste noi generatii de actori.