Biografie

Un multime de nume o însoțesc pe această tânără și exotică actriță, Ly My Ky ori Mei-Kei Lei sau Meiqi Li, Maggie M. Quigley, Maggie Quigley. Toate aceste nume ascund însă o tânără actriță născută dintr-o mamă de origine vietnameză actualmente investitor financiar și un tată Irlandez de origine americana, originar din New York.

Numele său adevărat este Margaret Denise Quigley. S-a născut la data de 22 mai 1979 în la fel de exoticul oraș Honolulu, Hawaii, SUA. După ce a absolvit Mililani High School ea lucrează în Japonia și Hong Kong ca fotomodel. Apare ca fotomodel în edițiile asiatice ale revistelor Time, Harpers Bazaar, Cosmopolitan, Madame Figaro, Marie Claire, Elle.

În anul 1998 Maggie Q. primește primul său rol într-un serial Tv în limba chineza dar prima sa apariție într-un rol important a fost în Naked Weapon, personajul jucat fiind Charlene Ching și în trilerul de acțiune GenY Cops. Cu timpul nume ilustre de actori: Tom Cruise, Bruce Willis ș.a. apar lângă numele său, este și un semn al apogeului carierei sale. A mai jucat și în alte blockbustere ca Rush Hour 2, Around the World in 80 Days si Mission Impossible 3.

In viața amoroasă a actriței apar multe nume sonore: Daniel Wu, Edison Chen, Daniel Henney ori jucătorul de fotbal Hidetoshi Nakata. Maggie Q. este o vegetariană devotată astfel că ea este și un puternic suporter al PETA Asia-Pacific (People for the Ethical Treatment of Animals Asia-Pacific).

În anul 2007 PETA Asia-Pacific a numit-o pe Maggie Q. Person of the Year. Apare în evenimente organizate de Mont Blanc, Lint Roller Party, Sea Shepherd Fundraiser, Farm Sanctuary, Mio DigiWalker. În 2007 lucrează împreună cu Andy Lau și Sammo Hung la filmul Three Kingdoms în China.