Biografie

Maia Morgenstern s-a născut la data de 1 mai 1962 la București în zodia taurului, ceea ce i-a conferit tăria și încăpățânarea specifică taurilor fără de care nu ar fi reușit. A fost măritată de două ori și are trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria și Ana Isadora, care i-au făcut viața mai frumoasă.

Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul Prea cald pentru luna mai, în regia Mariei Callas Dinescu. Numele său, Morgenstern, în traducere liberă înseamnă "Steaua de dimineață", iar în germană e vorba de Luceafărul de dimineață, acesta fiind și un alt nume dat Fecioarei Maria, Maicii Domnului, fapt care a contribuit mult la alegerea sa în rolul din "Patimile lui Hristos" - 2004 întrucât regizorul filmului, Mel Gibson, fiind un devotat romano-catolic, a luat și acest lucru în considerare pe lângă originea ei.

Ceea ce i-a adus faimă a fost filmul Balanța, realizat de Lucian Pintilie, cu care a venit și notorietatea internațională, actrița fiind astfel declarată "Steaua de mâine", obținând totodată și prestigioasa distincție a Academiei Europene de Film - Premiul Felix. A studiat la Academia de Teatru și Film din București între 1981 și 1985, după care a jucat și la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț între anii 1985 și 1988.

Au urmat doi ani la Teatrul Evreiesc de Stat și, din 1990, când a plecat de acolo, până în prezent, a jucat la Teatrul Național din București. A jucat în numeroase filme românești și străine, fiind una dintre puținele actrițe românce care a reușit să pătrundă în cinematografia străină.