Biografie

Akerman s-a nascut in Stockholm, Suedia. Mama sa era model si tatal broker. Atunci cand tatal a primit o oferta de serviciu, famila s-a mutat in Toronto, Canada, cand ea avea doar trei ani. Dupa divortul parintilor, tatal ei s-a intors in Suedia, si Malin a ramas in Canada cu mama sa.

A locuit in Niagara-on-the-Lake, Ontario pentru o scurta perioada. Inteligenta si captivanta, Malin si-a inceput cariera in modeling si reclame la televiziune de la varsta de cinci ani. La varsta de saptesprezece ani, Akerman castiga concursul Ford Supermodel of Canada. A aparut in diverse reclame TV, inclusiv una pentru Noxzema, produs pentru ingrijirea tenului. Obtine un rol mic in serialul sci-fi "Earth: Final Conflict" si apare si in alte proiecte TV ca "Relic Hunter" (1992) inainte de a se muta in Los Angeles in 2001. Mica sa aparitie in "The Utopian Society" (2003) si in comedia cult "Harold & Kumar Go to White Castle" (2004) i-a adus lui Malin primul sau rol important intr-un serial HBO, "The Comeback," unde interpreteaza rolul unei ingenue starlete care imparte scena cu o actrita cam nevrotica.

Atunci cand "Comeback" este anulat dupa doar 13 episoade, Akerman are cateva aparitii in serialul 'Entourage". Avand o inclinatie spre comedii si un farmec deosebit primeste un rol in comedia romantica, “The Heartbreak Kid” (2007), alaturi de Ben Stiller.

Interpretarea lui Malin ii aduce un nou rol intr-o comedie de succes, “27 Dresses” (2008), unde joaca rolul surorii celei care este mereu domnisoara de onoare (Katherine Heigl). De la succesul in comedii, Akerman ne surprinde cu un rol total diferit, cel al unui supererou, in adapatarea dupa romanul grafic, “Watchmen”.

De nerecunoscut, cu o peruca bruneta si masca, actrita revine la blond in comediile romantice “Couples Retreat,” si “The Proposal”.

Este de asemenea solista in trupa rock Ozono, care ulterior si-a schimbat numele in The Petalstones. Si s-a casatorit cu Roberto Zincone, bateristul trupei in anul 2007.