Comentarii Comentează
  • florin2014
    pe 23 Iunie 2020 23:21
    Pentru: Puterea și adevărul, Actorul și sălbaticii- mai ales, Operațiunea Monstrul, Orgolii.
  • lili22
    pe 13 Aprilie 2018 21:14
    Un vajnic aparator al ideilor comuniste.A promovat si nepotismul in propria sa familie si a actorului Amza Pelea.Asa ii invatase partidul.
  • Actrita
    pe 18 Mai 2016 04:10
    A servit Ideologia COMUNISTA a Vremii, obedient "P r o l e t c u l t i s m u l u i"... etc. Dintre Filmele care merita sa fie mentionate: "Canarul și Viscolul" din 1969, despre Pretul Libertatii unui ILEGALIST urmarit de Autoritatile "burghezo-mosieresti", o Adaptare dupa Nuvela "Lupta cu Somnul" de Ioan Grigorescu, cu Florin Gabrea, un scenograf si nu Actor, Fratele cel mic al Regizorul Radu Gabrea, si Maria Rotaru (Marika Kahane)... "Puterea si Adevarul" din 1971, Film de PROPAGANDA comunista, cu Amza Pellea (Ing. Petrescu), în Conflict cu Mircea Albulescu (Secretarul de Partid Stoian), Ion Besoiu (Activist de Partid), Octavian Cotescu etc., despre Greselile Comunistilor si Partidul Comunist de la PUTEREA, unic si intransigent, care are mereu DREPTATE, indiferent de ADEVAR... "Actorul si Salbaticii" din 1974, inspirat din Viata Actorului Constantin Tanase, interpretat de Toma Caragiu (Costica Caratase), care pregateste un Spectacol, o Satira la Adresa Nazistilor si a Miscarii Legionare, cu Mircea Albulescu (Ionel Friedman), Gheorghe Simonca (Carol al II-lea), Ion Besoiu (Prof. Guta Popescu), Zephi Alsek (Prefectul de Politie), Mircea Diaconu (Radu Toma), Margareta Pogonat etc., în care atât regizorul Manole Marcus apare într-un "Cameo", în Rolul Pictorului, precum si Fiul sau, Martin Marcus, deci "Nepotismul" în Floare... si "Operatiunea Monstrul" din 1975, tot pe un Scenariu de Titus Popovici, o Comedie, în care Cadrele de Conducere pleaca în Delta Dunarii, ca sa prinda un Somn (Peste) mare, cunoscut drept "Monstrul", cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru si Ovidiu Schumacher...
  • Cretzulynne
    pe 16 August 2014 12:58
    La mere (1955)

    - Scurtmetraj - - 8.06.1956

    Adaptare liberă a schiței omonime de A.P. Cehov.

    Regie: Manole Marcus, Iulian Mihu
    Scenariu: Manole Marcus, Iulian Mihu
    Actori principali: Silvia Popovici, Sinișa Ivetici, Gheorghe Haucă

    Producători
    Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică
    Studioul cinematografic „București”

    Date de producție:
    Conceput ca lucrare de diplomă, filmul este preluat și finalizat în condiții profesioniste – în februarie 1956 – de Studioul cinematografic „București”.
    Ecran normal, a/n, 667 m.
  • ciprian34
    pe 08 Iulie 2014 23:55
    Manole Marcus (n. 8 ianuarie 1928, București — d. 12 octombrie 1994) a fost un regizor de film român de etnie evreiască.
  • Iulidesprefilme
    pe 06 Ianuarie 2013 15:09
    Filmul său, Actorul şi sălbaticii, cu Toma Caragiu şi Mircea Diaconu, este o peliculă de excepţie în cinematografia noastră ! Nota zece !
  • TI
    pe 01 Octombrie 2010 14:38
    Este suficient sa amintim doua capodopere ale acestui mare regizor roman: Operatiunea "Monstrul" si Actorul si Salbaticii, filme care-si pastreaza valoarea in timp.