×
Utilizator
×
Biografie

Margaret Ruth Kidder s-a nascut la data de 17 Octombrie 1948 in Yellowknife, Teritoriile de Nordvest, Canada, si este o actrita canadiano-americana, devenita celebra dupa interpretarea rolului jurnalistei Lois Lane din seria de filme Superman, unde a jucat alaturi de Christopher Reeve. Kidder este fiica lui Jill (nascuta Wilson), profesoara de istorie, si a lui Kendall Kidder, expert in explozibili si inginer minier. S-a nascut in Yellowknife din pricina slujbei detinute de tatal ei, care necesita ca familia sa locuiasca in zone destul de izolate. Margot are o sora pe nume Annie, precum si trei frati: John, Michael si Peter. Nepoata lui Kidder, Janet Kidder, este de asemenea actrita.

In trecut, Kidder a avut relatii amoroase cu fostul prim-ministru canadian Pierre Trudeau si cu regizorul Brian DePalma. A fost casatorita de trei ori: cu romancierul american Thomas McGuane (impreuna cu care are singurul sau copil, o fiica pe nume Maggie, nascuta in 1976), cu actorul John Heard si cu regizorul francez Philippe de Broca. Niciuna din casatorii nu a durat mai mult de un an. Dupa ce a divortat de ultimul sot, a declarat ca prefera compania cainilor ei. Are doua nepoate, Mazie si Charlie Kirn, in urma mariajului fiicei sale cu scriitorul Walter Kirn. Kidder a fost implicata in anul 1990 intr-un accident de masina grav si nu a putut sa joace timp de doi ani, lucru ce i-a cauzat grave probleme financiare. Kidder a fost diagnosticata cu tulburare bipolara. Kidder a devenit cetatean american la data de 17 August 2005. In prezent locuieste in apropiere de Livingston, Montana.

În afară de primele patru filme din franciza "Superman", actrița a mai jucat alături de Robert Redford în "The Great Waldo Pepper" și cu Richard Pryor în "Some Kind of Hero".

Ea a apărut și în serialul de televiziune "Smallville" (2004), inspirat de "Superman", interpretând un alt personaj.

A murit la vârsta de 69 de ani, la 13 mai 2018, în locuința sa din Livingstone, Montana.