Biografie

Marion Cotillard s-a nascut pe 30 septembrie 1975 la Paris. Debuteaza de mica cu roluri in filmele realizate de tatal sau, Jean-Claude Cotillard, urmeaza cursurile de arta dramatica si cinematografie la Conservatoire d'Art Dramatique din Orléans.

Adevaratul debut pe marile ecrane il face la 29 de ani in drama romantica "L'Histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasse", regizat de Philippe Harel unde interpreteaza principalul rol feminin, Mathilde, si cu care incepe sa se faca remarcata. Se face cu adevarat remarcata in lumea filmului cu rolul Lilly Bertineau in filmul de actiune "Taxi" (1998).

Este aleasa pentru frumusetea, zambetul, tristetea si mai ales asemanarea fizica cu Edith Piaf sa interpreteze poate "rolul vietii ei" in "La vie en rose" (2007). În 2008 Marion Cotillard a primit Oscarul pentru remarcabila performanță din LA VIE EN ROSE, fiind prima dată în aproape 50 de ani când o actriță străină (în 1961 Sophia Loren a avut această onoare) primește acestă înaltă distincție. Rolul principal din LA VIE EN ROSE i-a adus de asemenea și un premiu BAFTA, un Glob de Aur, două premii Cesar și un Leu în Cehia.

Marion provine dintr-o familie de artiști. Tatăl ei Jean-Claude Cotillard este un regizor distins cu premii, fost artist de pantomimă, actor și profesor, iar mama. Niseema Theillaud este actriță și profesoară de dramă. Actrița are doi frați gemeni, Quentin, sculptor și pictor și Guillaume, scriitor.