Biografie

Marlee Matlin, pe numele complet Marlee Beth Matlin, este o actriță americană, care s-a născut la data de 24.08.1965, în Morton Grove, IL. Actrita si-a pierdut aproape complet auzul in primii ani de viata, insa acest lucru nu a oprit-o in indeplinirea viselor. Ea insasi afirma ca, desi are acest handicap, nu si-a impus niciun fel de limita.

A debutat în filmul "Children of a Lesser God", în 1986. Pentru rolul principal din acest film, în 1987, ea a obținut premiul Oscar (avea 21 de ani, era cea mai tânără actriță deținătoare a acestui trofeu), și Globul de aur. A jucat în alte filme și la televiziune a început cu rolul din filmul produs de CBS, "A Bridge to Silence". A continuat cu partiturile din "Seinfeld", producție NBC, "Picket Fences", producție CBS, "Reasonable Doubts", serie NBC, "The West Wing", seria NBC, "Desperate Housewives", "My Name Is Earl", "Nip/Tuck". În 1993, a apărut alături de Martin Sheen în "Hear No Evil". În 2008, a jucat în producția ABC, timp de șase sezoane, în "Dancing With the Stars".

În 2009, i-a apărut autobiografia "I' ll Scream Later". S-a căsătorit cu Kevin Grandalsky, în 1993. A primit o stea pentru filmele sale, aflată în partea de nord, aria 6600, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.