Biografie

Fiu al unui oțelar (tatăl) și al unui violonist de concert (mama), Martin Short este nativ din Ontario. A frecventat McMasters University, unde a absolvit în 1972 obținând o diploma in asistență socială. Faptul că nu s-a ocupat de problemele sociale locale sau de un centru de plasament pentru copii, este pentru că el a decis să urmeze o carieră de performantă, încurajată de colegi de la McMasters, Eugene Levy și Dave Thomas.

A debutat în 1973 intr-o producție "Godspell" din Toronto, Ontario. Ulterior s-a făcut remarcat și in filmul „Lost and Found”, prestația sa fiind lăudată de critici.

Comediantul Martin Short a devenit un star în anii 1980 apărând in comediile pentru televiziune SCTV și Saturday Night Live, fiind remarcat pentru umorul său. Primele sale roluri din filme sunt din „Trei amigos” (1986, cu colegii săi SNL, comedianții Chevy Chase și Steve Martin), care deși au fost făcute pentru televiziune, datorita succesului acestea apar si pe marele ecran), „Innerspace” (1987) și „Clifford” (1994).

În 1990 s-a întors în televiziune și a avut apariții ocazionale în roluri din filme de comedie, inclusiv in filmele „Mars Attacks” 1996 și in „Mumford” 1999.

La talk-showul sau din 1999, din când în când, apare sub machiaje elaborate ca Jiminy Glick, un reporter la Hollywood, al cărui caracter oscileaza de la slugărnicie la dezgustător în timpul interviurilor luate celebrităților.

Fratele său David a fost ucis într-un accident de mașină în 1962. Mama sa, Olive Short, a fost un copil minune la vioara și a devenit prima femeie concertmaster în America de Nord, concertând pentru Hamilton Philharmonic Orchestra. Ea s-a căsătorit cu Charles Patrick Short (tatal lui Martin Short) în 1935 - un irlandez ce a intrat in mod clandestin în America de Nord. Olive Short a murit în 1970, după o perioadă de cinci ani de lupta cu cancerul. Charles Patrick Short a murit în 1972, ca urmare a complicațiilor de la un accident vascular cerebral.

Martin Short are trei copii: Katherine Elizabeth (n. 1983), Oliver Patrick (n. 1986) și Henry (n. 1990).

Detine o casa de vacanta de lux în zona Muskoka din Ontario alături de prietenii sai Tom Hanks și Rita Wilson, Kurt Russell și Goldie Hawn, și Steven Spielberg și Kate Capshaw.

In urma evolutiilor sale pe Broadway, în 1999, a castigat premiul Tony pentru cel mai bun actor, pentru un revival "Little Me" și a fost de asemenea nominalizat la aceeași categorie, în 1993, pentru "The Goodbye Girl."

Pe 23 august 2010, sotia lui, Nancy Dolman, cu care s-a casatorit in 1980, a decedat.