Biografie

Melina Eleni Kanakaredes s-a născut la 23 aprilie 1967, in Akron, Ohio (Statele Unite), intr-o familie cu origini grecești. Pentru că asistentele de la maternitate ii spuneau tot timpul "Honey" (miere), părinții au hotărăt să o boteze Melina (Meli in limba greacă inseamnă miere). De asemenea, Kanakaredes inseamnă fiul unicului fiu. Ironic, părinții săi n-au avut nici un băiat, ci trei fiice.

Debutul in actorie a avut loc in copilărie, la vârsta de opt ani, cănd, alături de sora sa, a jucat intr-o piesă de teatru inspirată de "Aventurile lui Tom Sawyer", scrisă de Mark Twain. Inclinațiile artistice au făcut-o să se indrepte către Universitatea de stat din Ohio, unde a studiat muzica, dansul și arta teatrală. Și-a aprofundat cunoștințele acumulate in timpul facultății pe scena teatrului din Pittsburgh, dar și pe Broadway.

Primul proiect major la care a lucrat este "Lumină călăuzitoare", serial in care a interpretat rolul Eleni Andros din 1991 pănă in 1995. Prestația din această producție i-a adus Melinei două nominalizări la prestigioasele premii Emmy.

Un alt serial la care a lucrat este celebrul NYPD Blue, unde era iubita polițistului interpretat de Jimmy Smits. Pentru rolul din Providence, unde era doctorița Sydney Hansen, nici n-a trebuit să dea probă, ceilalți actori fiind aleși in funcție de cum "dădeau" alături de ea. In 2004 a inceput aventura in seria CSI, ca detectivul Stella Bonasera. Și, deși ii place la nebunie să poarte rochii care să-i evidențieze talia de invidiat, in CSI producătorii au obligat-o să poarte doar pantaloni. Nu de alta, dar un criminalist e mai puțin credibil in rochii sexi.

Proverbul romănesc "dragostea trece prin stomac" pare să i se potrivească Melinei. Ea este căsătorită de 14 ani cu iubitul său din facultate, Peter Constantinades, de profesie maestru bucătar. "Suntem o familie numeroasă, așa că soțul meu gătește căt pentru o armată", ii place Melinei să glumească pe această temă.