Biografie

Michael John Douglas este numele real al actorului american Michael Keaton, nascut in 5 septembrie 1951 in Caraopolis, Pennsylvania. La acest nume s-a gandit dupa ce citeste in 1971 un articol despre actrita americana Diane Keaton, pe care o admira foarte mult, datorita faptului ca putea fi usor confundat cu Michael Douglas. In legatura cu schimbarea numelui sau declara cu mult umor ''Da, a trebuit sa-mi schimb numele deoarece mai erau doi actori inregistrati cu acest nume. Unul dintre ei o duce destul de bine, din cate am inteles, iar celalalt facea niste filme ieftine de adulti... "

Michel Keaton provine dintr-o familie catolica cu 7 copii, el fiind cel mai mic, venind dintr-o familie din comuniunea de scotieni- irlandezi din Pennsylvania. Scoala o incepe in Pennsylvania la Montour High School, urmeaza timp de doi ani cursurile scolii Kent State, apoi renunta si se muta la Pittsburgh.

Mare pasionat de sport, se intoarce des in tinutul unde se stabileste familia sa pentru a lua parte la meciurile echipei Pittsburg Steelers. Inceputurile sale in cariera de actor dau mai intai gres, incercand la inceputul anilor '70 cu stand-up comedy, pentru a trece imediat in spatele camerei de filmat fiind cameraman la un post de televiziune public WQED in Pittsburgh. Dupa o scurta perioada considera ca locul lui este in fata si nu in spatele camerei de filmat si isi face debutul in televiziune in spectacolul cu public Mister Roger's Neighbor (1975).

Paraseste in cele din urma Pittsburgh si se indreapta spre Los Angeles incepand sa apara in productii TV printre care Maude (1977) sau The Marry Tyler Moore Hour (1979).Cam in acest timp isi schimba numele din Douglas in Keaton. Apare si cel dintai succes prin aparitia alaturi de James Belushi in serialul de comedie Working Stiffs(1979). Urmeaza o serie de roluri in filme ale unor regizori celebri precum Ron Howard si alaturi de actori celebri precum Alec Baldwin, Geena Davis sau Winona Ryder. iesind in evidenta talentului imens al acestuia pentru comedie.

Cariera sa actoriceasca ia proportii odata cu aparitia in superproductia Batman din 1989, si cu toate ca Warner Bross primeste mii de scrisori ale fanilor prin care acestia isi exprimau dezaprobarea fata de alegerea unui actor de comedie in rolul supereroului Batman, marele sau talent dramatic face din acesata productie cel mai bun film al anului.

Actorul a fost recompensat pentru rolurile sale din filme cu steaua numărul 6931 amplasată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.