Biografie

Michael Soren Madsen s-a nascut in Chicago, Illinois si este un actor si poet american. Este fiul lui Elaine (o poeta castigatoare a premiului Emmy) si al lui Calvin (pompier). Cand avea noua ani, parintii lui s-au despartit. Are o sora, pe nume Virginia, care este tot actrita si inca o sora, pe nume Cheri, care detine un restaurant in Wisconsin.

Si-a inceput cariera de actorie la Chicago's Steppenwolf Theatre, sub indrumarea actorului John Malkovich. A aparut pe ecrane pentru prima data in 1982, in filmul "Against All Hope". A jucat in "Racing With The Moon" (1984) si "The Natural" (1984). A devenit foarte cunoscut in urma interpretarii criminalului Vince Miller in "Kill Me Again" (1989) si apoi a prietenului dur al lui Susan Sarandon in "Thelma si Louise" (1991). Si-a castigat celebritatea in urma rolului din "Reservoir Dogs" (1992). Madsen a contribuit la realizarea celor mai bine vandute jocuri, Grand Theft Auto III (2001) si Driv3r (2004) si si-a publicat propriile volume de poezii.

A fost casatorit de trei ori, prima data cu sora lui Cher, Georganne LaPiere. Are cinci copii, toti baieti - Max si Christian din a doua casatorie si Calvin, Hudson si Luke din prima. A afirmat ca este foarte mandru ca a jucat in "Specii", "Reservoir Dogs" si "Kill Bill".

Rolul din'' Reservoir Dogs'' al lui Tarantino i-a venit ca o manusa. Rolul unui ucigas sadic.In mai toata cariera sa a jucat in roluri de erou negativ. A incercat sa schimbe acea imagine. A jucat rolul unui boxer care ii promisese sotiei sale muribunde ca nu va mai boxa niciodata in filmul ''Strength and Honor''. Cariera lui Michael Madsen se extinde in peste 25 ani si peste 170 filme. A jucat in filme precum Hell Ride, Thelma and Louise, Donnie Brasco, Die another day.