Biografie

Nicolas Giraud s-a nascut la 12 noiembrie 1978, in Saintes, Charente-Maritime, Franta. Dupa absolvirea liceului, isi incepe studiile intr-o scoala de meserii, cu specializarea proteza dentara. In 1999, impreuna cu un prieten participa la un casting pentru productia Liberte-Oleron, zilelele petrecute pe platoul de filmare fiind decisive pentru Giraud in hotararea acestuia de a urma o cariera in cinematografie. Un an mai tarziu, abandoneaza studiile si pleaca la Paris. Pentru inceput, apare in mici roluri de televiziune, sau seriale precum Femmes de Loi, in care interpreteaza un rol de locotenent de politie.

In 2004 Giraud il intalneste pe regizorul David Oelhoffen care il distribuie in scurt-metrajul Sous le Bleu. Doi ani mai tarziu cei doi colaboreaza din nou in Nos Retrouvailles, pentru rolul din acest film Giraud primind premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de la Reunion. Primeste critici favorbaile pentru rolul din comedia Comme un Etoile dans la Nuit, in regia lui Rene Feret. In 2008 joaca alaturi de Liam Neeson in thrillerul Taken, in regia lui Pierre Morel. Un an mai tarziu, in 2009, Giraud scrie scenariul si semneaza regia pentru filmul Faiblesses, selectionat la Saptamana internationala a criticii la Festivalul de la Cannes. Apare de asemenea in comedia Je Ne Dis Pas Non si in thrillerul Vertige.

Devine cunoscut publicului in filmul lui Luc Besson, Adele Blanc-Sec, iar in 2011 obtine un rol principal in drama lui Patrice Leconte, Voir la Mer .