Biografie

Olivia Wilde, pe numele său real Olivia Jane Cockburn, este o actriță cu dublă cetățenie, americană și irlandeză, ce s-a născut la data de 10 martie 1984 în New York, SUA, dar care a crescut în Washington, D.C.. Mama sa, Leslie Cockburn, este o jurnalistă și producătoare a emisiunii “60 Minutes”, iar tatăl sau, Andrew Cockburn, este un jurnalist irlandez, la fel ca și unchii săi Alexander și Patrick, care contribuie la site-ul politic CounterPunch.org. Wilde a urmat cursurile școlii “Georgetown Day School” din Washington, D.C. iar apoi a fost studentă la Academia Phillips din Andover, Massachusetts, unde a regizat și a jucat în foarte multe piese de teatru. A absolvit Academia Phillips în 2002. De asemenea, Olivia a studiat și la prestigioasa “The Gaiety School of Acting” în Dublin, Irlanda.

După absolvire, Wilde s-a mutat în Los Angeles. În foarte scurt timp a fost distribuită în serialul de scurtă durată “Skin”, pentru ca apoi să primească un mic rol în filmul “The Girl Next Door” (2004). În vara aceluiași an a fost unul dintre modelele principale în campania publicitară a companiei “Abercrombie & Fitch”, campanie denumită “Rising Stars”. A devenit cunoscută datorită rolului său din serialul “The O.C.”, unde a interpretat-o pe seducătoarea Alex Kelly în cel de-al doilea sezon (2004-2005). În 2005 s-a clasat pe locul 61 în topul celor mai sexy 100 de femei din lume, alcătuit de revista Maxim. După rolul din “The O.C.” a jucat în câteva filme artistice, printre care “Conversations with Other Women”, “Alpha Dog” și “Turistas”, pentru ca în 2007 să se alăture distribuției serialului “House M.D.”, unde o interpretează pe doctorița Remy “Thirteen” Hadley.

Olivia Wilde s-a căsătorit cu fotograful și producătorul de film, Tao Ruspoli, pe 7 iunie 2003 în micul oraș Washington din Rappahannock County, Virginia. În 2009 a fost aleasa “cea mai sexy femeie din lume” în topul anual realizat de revista Maxim.