Biografie

Debutul său a avut loc la 14 ani la Opera Națională Iași prin spectacolul “Conexiuni invizibile” în coregrafia lui Daniel Szallasi fiind de asemenea și primul său rol de prim-balerin. A câștigat și marele premiu al Festivalului Internațional “Il mondo in musica” de la Fifizano, Italia.
Marea șansă a carierei sale consideră că a fost “amprenta pusă de către directorul Operei Naționale Române din acea perioadă – Mihai Babuska, dar și al Corinei Dumitrescu – prim-balerina Operei Naționale din București, absolvent al Academiei de Balet din Moscova.
După finalizarea liceului, Ovidiu mărturisește că „nu aveam încă încrederea proprie de a depăși granițele țării astfel că, am dat audiție la Compania de Balet Oleg Danovski din Constanța, unde am reușit să mă angajez direct, ca solist. Aici l-am întâlnit pe Călin Hanțiu, un alt bistrițean, de fapt din Năsăud, care m-a ajutat să îmi pregătesc mai multe roluri premergătoare celui mai mare turneu al Companiei Române de Dans, cu care am fost în Austria, Germania, Franța și Elveția”.
Perioada petrecută în Germania i-a adus lui Ovidiu Danci și colaborări cu companii importante de balet, spunând că „aici am decoperit pentru prima dată ce înseamnă baletul ca artă, având ocazia să îmbrac costume care purtau semătura unor designeri celebri ca Valentino, Gucci sau Christian Dior. Atunci am realizat pentru prima oară în viața mea că baletul este o artă exclusivistă a elitelor. Finalizarea Academiei din Munchen este cred cea mai bună carte de vizită a mea”.
Ulterior, cea mai importantă reprezentație a sa a fost de solist în „Spărgătorul de nuci”, interpretat pe scena Teatrului de Balet din Regensburg.
România i-a oferit o altă șansă – cea de a deveni actor
Odată întors în țară, Ovidiu a visat însă în continuare să își exploateze talentul artistic cu care s-a născut, așa că s-a gândit să continue cu studii de actorie.
El povestește că „la puțin timp după întoarcerea mea în țară a venit următoare provocare importantă în viața mea – cea de a urma o carieră în actorie. După două castinguri la două producții Media Pro Pro Tv primesc rolul principal în primul sitecom românesc – „Om bogat, om sărac”. Atunci a început aventura de patru ani alături de actorii Șerban Ionescu, Magda Catone (n.r. – care între timp au devenit și părinții spirituali ai lui Ovidiu, fiindu-i naș la cununie), Ilinca Goia, Ruxandra Ionescu și Horia Brenciu”.
După finalizarea filmărilor la „Om bogat, om sărac” a fost asistent coregraf și a avut mai multe apariții episodice în mai multe producții și chiar a dansat la Teatrul Național București în prima producție musical – „Chicago”. De asemenea, după această experientă, timp de 8 luni a dansat în alte musical-uri pe un vas de croazieră.