Biografie

Pamela "Pam" Ferriss-a născut la Hanovra, în regiunea Saxoniei de Jos din Germania, în 1948. Părinții ei sunt de origine din Țara Galilor. Tatăl a fost înrolat în Aviația Regală. Pam și-a petrecut copilăria în regiunea Aberkenfig în apropiere de Bridgend, în Țara Galilor. Tatăl, Fred Ferris, a fost polițist iar mama, Ann Perkins, a lucrat în brutăria familiei. Familia a emigrat în Noua Zeelandă când Pam avea treisprezece ani. Ferris s-a întors în Marea Britanie la douăzeci de ani. În 1986 s-a măritat cu actorul Roger Frost.

Când era foarte tânără Ferris a jucat pe scena Teatrului Mercury din Auckland, apoi în diverse companii regionale de teatru din Marea Britanie.

A devenit cunoscută cu rolul Ma Larkin, din serialul "The Darling Buds of May", difuzat din 1991 până în 1993. A apărut și într-o serie de filme de televiziune, precum "Middlemarch", "Chiriașul de la Wildfell Hall", "Prietenul nostru comun", "Pollyanna" și "Jane Eyre".

Ferris s-a remarcat prin interpretarea a două personaje negative, deosebit de antipatice: Mrs. Trunchbull, temuta directoare de școală din "Matilda", și Mătușa Marge, din "Harry Potter și Prizonierul din Azkaban".

În teatru, Ferris a interpretat roluri pe scena Royal Court Theatre și National Theatre. În 2007 a interpretat cu succes rolul lui Phoebe Rice, din drama lui John Osbourne, "Cabotinul", la Old Vic Theatre.

Tot în 2007 a participat la programul "Coming Home", al BBC Wales-despre istoria familiei sale din Țara Galilor.

În 2008 a interpretat rolul Hortensiei General în adaptarea BBC a romanului lui Charles Dickens, "Mica Dorrit".

În 2009 a apărut în ultimele episoade a serialului comic "Gavin și Stacey".