Biografie

Si-a fãcut debutul regizoral la filmul Jumpin’ Jack Flash, cu Whoopi Goldberg în rolul principal. A regizat apoi Big, cu Tom Hanks, care i-a adus lui Hanks prima nominalizare la premiul Oscar pentru ’Cel mai bun actor’. A urmat Awakenings, film nominalizat la Oscar în care jucau Robert De Niro (nominalizat la Oscar în 1991 pentru rolul sãu) si Robin Williams.

Inspirat de putin cunoscutã poveste a All-American Girls Professional Baseball League din anii ’40, Marshall a regizat A League of Their Own (la care a fost si producãtor executiv), care îi avea în rolurile principale pe Tom Hanks, Geena Davis si Madonna.

În calitate de regizoare si producãtor executiv, Marshall a lucrat la filmul Renaissance Man, despre conditia unui recrut al Armatei dezamãgit de sistemul educational de stat. Din distributie fãceau parte Danny DeVito, Gregory Hines si Mark Wahlberg aflat la primul sãu film de lung-metraj. The Preacher’s Wife (Dragoste de înger), lansat în 1996, îi avea în rolurile principale pe Whitney Houston si Denzel Washington în rolul unui înger care ajutã un preot sã-si recapete credinta si dragostea pentru familia sa.

Până să ajungă la Hollywood, a urmat Universitatea din New Mexico. Este sora realizatorului Gary Marshall. În 1970, a avut succes la TV, cu "The Odd Couple". Are o stea în partea de nord, aria 7000, pe Bulevardul Hollywood.

A încetat din viață la data de 17.12.2018.