Biografie

Phillip Rhys, nascut pe data de 14 Iunie 1974 in Londra, este un actor englez care a crescut in South London. A studiat la St. Joseph's College din Londra. Mai tarziu dupa ce a absolvit Westminster College el pleaca si lucreaza un an la Paris. Se reintoarce in Londra pentru a studia actoria la The Lee Strasberg Institute, iar mai tarziu la The Beverly Hills Playhouse in Los Angeles.

Rhys este cunoscut publicului de televiziune pentru rolurile din Nip/Tuck si 24. In Nip/Tuck, Rhys il joaca pe Jude, un student chipes care se indragosteste nebuneste de Julia McNamara (Joely Richardson). In 24, in sezonul 2, Rhys il joaca pe Reza Naiyeer, un om de afaceri britanic, rol pentru care primeste o nominalizare la Screen Actors Guild (uniune americana ce reprezinta peste 200.000 de filme si interpreti principali si secundari din intreaga lume). Rhys petrece noua luni in Shanghai, unde filmeaza "Flatland", cu Dennis Hopper si produs de Albert S. Ruddy, castigator al unui premiu Oscar.

Pentru publicul mai tanar Phillip Rhys este cunoscut pentru rolul sau de rock star intergalactic pe nume Proto Zoa in doua dintre cele trei filme Zenon Disney Chanel: "Zenon" si "Zenon The Zequel". In 2009 Phillip joaca in drama postapocalipltica "Survivors".

Printre viitoarele lui proiecte se numara "The advenures of Tintin: The secret of the unicorn" si "Salomaybe?".