Biografie

Rachel Hannah Weisz s-a nascut la 7 martie 1971 in Londra din parinti evrei, refugiati in Anglia dinainte de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Copilaria si adolescenta lui Rachel sunt caracterizate de schimbarea frecventa a scolilor si de un comportament rebel.

La 14 ani, la indemnul mamei, incepe sa lucreze ca fotomodel si chiar e dorita intr-un rol major pentru filmul King David alaturi de Richard Gere insa parintii nu au cazut de acord asupra acceptarii acestui pas. Merge la colegiul Trinity Hall, Cambridge unde studiaza literatura engleza.

Alaturi de Sacha Hails, regizorul David Farr si producatoarea Rose Garnet, Rachel pune bazele unui grup de teatru si impreuna pun in scena mici piese dintre care una, "The Slight Possession", castiga premiul Guardian la Festivalul de Teatru de la Edinburgh. Se bucura acum de atentia criticilor si incepe sa fie cautata de producatorii de teatru. Joaca cu succes in Londra si primeste premiul pentru cel mai promitator debut.

In 1996 rolul Miranda din "Stealing Beauty" a lui Bertolucci o aduce in atentia Hollywoodului. Primele sale aparitii dincolo de ocean nu se ridica la nivelul talentului sau iar Rachel sa hotaraste sa joace in paralel si in filme britanice.

Rachel se intoarce la aparitiile teatrale, castigand premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar in piesa "Suddenly Last Summer".

In 2006 are confirmarea profesionala definitiva prin Oscarul si Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru aparitia din "The Constant Gardener".

In 2005 reprezinta imaginea firmei de cosmetice Revlon iar in 2006 este aleasa de firma Burberry sa promoveze lansarea parfumului London.