Biografie

Ralph Fiennes este un actor englez cunoscut pentru roluri din filme ca Lista lui Schindler, Pacientul Englez, Camerista,sau franciza Harry Potter. Printre rolurile sale recente se numara cel al lui Michael Berg in Cititorul sau al lui Hades in Infruntarea Titanilor. Pentru interpretarile sale, Fiennes a castigat numeroase premii, printre care un Premiu Tony. A fost nominalizat de doua ori la Oscar, Premiile BAFTA sau Globul De Aur. Este de asemenea si Ambasador UNICEF pentru Marea Britanie.

Ralph s-a nascut in Ipswich si este cel mai mare dintre cei 7 copii ai fotografului Mark Fiennes si ai sotiei sale Jini (aka Jennifer Lash). Tatal si mama lui au decedat in 2004, respectiv 1993. Ceilalti frati sunt Martha Fiennes regizor, Magnus muzician, Sophie producator, gemenii Joseph Fiennes actor si Jacob padurar. Varul sau este exploratorul britanic Sir Ranulph Fiennes. Nepotul acestuia este Hero Fiennes-Tiffin, actorul care a interpretat rolul lui Voldemort la 11 ani in Harry Potter Si Printul Semipur.

A inceput scoala la Colegiul St. Kieran (un singur an), fiind educat apoi la scoala independenta Newton(Waterford),iar dupa mutarea in Salisbury si-a continuat studiile la "Bishop Wordsworth Boys' School" apoi la Colegiul Chelsea (Arta si Design) si s-a inscris la Academia Regala De Arta Dramatica. S-a alaturat Teatrului Regal National in 1987 și celui mai faimos a teatru la nivel mondial "Royal Shakespeare Company", in 1988.

In timpul studiului la Academia Regala De Arta Dramatica a cunoscut-o pe Alex Kingston,o actrita engleza cu care s-a casatorit in 1993 dupa o relatie de 10 ani,divortand apoi in 1997.In 1995 a inceput o relatie cu Francesca Annis (actrita care o interpreta pe mama actorului in piesa 'Hamlet'. Cei doi s-au despartit in 2006, deoarece tabloidele confirmau o relatie dintre Fiennes si cantareata de origina romana Cornelia Crisan.