Biografie

Fiul unor imigranți din Egipt, un american la prima generație, Rami Malek este starul serialului „Mr. Robot”, pentru care a primit un premiu Emmy și Critics Choice Award, precum și nominalizări la Globurile de Aur, SAG și People's Choice. În 2018, Rami Malek își asumă rolul de rege al muzicii pop rock în „Bohemian Rhapsody”, interpretând rolul solistului Freddie Mercury.

Freddie a sfidat stereotipurile și a schimbat convențiile, așa cum muzica formației Queen refuză să fie tradițională. Poate de aceea Queen este un fenomen care transcede generațiile, fiind multicultural și global. Interpretarea din „Bohemian Rhapsody” i-a adus lui Rami Malek un Oscar pe 24 februarie 2019. „Jocul inspirat al lui Malek reușește să canalizeze imaginea flamboaiantă a lui FreddieMercury, aruncând totuși o privire dincolo de suprafață. Este singura porțiune vie într-un film care nu reușește să articuleze un corp în jurul unui schelet”, scria publicația IndieWire despre interpretarea actorului de origine egipteană.

Malek a jucat și în remake-ul filmului Papillon, alături de Charlie Hunnam. Remake-ul este regizat de Michael Noer, iar Malek joacă rolul lui Louis Dega, interpretat prima dată de Dustin Hoffman.

În 2017, Malek a jucat în filmul Buster’s Mal Heart, un film surprinzător, scris și regizat de Sarah Adina Smith, prezentat atât la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, cât și la Festivalul de Film de la Tribeca din 2017.

24 februarie 2019, Los Angeles: actorul în vârstă de 37 de ani înregistrează un mare succes în cariera sa devenind câștigătorul premiului Oscar la categoria cel mai bun actor în rol principal, dând viață celebrului interpret Fred Mercury, din filmul biografic Bohemian Rhapsody. La festivitate, în discursul lui, i-a mulțumit colegei și iubitei sale, actrița Lucy Boynton, partenera sa din același film. La finalul ceremoniei, el a căzut de pe scenă, vrând să-și protejeze statueta, dar incidentul nu a avut urmări deosebite asupra sănătății sale și nici audiență.