Pe Cinemagia, folosim cookie-uri pentru a putea să vă oferim serviciile noastre.
Mai multe detalii
Biografie

Rareș Dragomir s-a născut în București. Este licențiat în muzică la Facultatea de Muzică a Universitatii Spiru Haret si are un master in Artă Muzicală, specialitate stilistică dirijorală.

În copilarie, în perioada 1979-1982 a fost colaborator TVR pentru emisiunea "Lumea copiilor", în calitate de prezentator si interpret, iar în 1984 a primit un rol în filmul "Mușchetarii în vacanță", regizat de Savel Stiopul.

În 1992 Rareș a obținut Premiul al III-lea la Festivalul Internațional "București '92", alături de Mirabela Dauer, împreună cu Grupul "Retro Boys" (melodia "E bine, bine"), iar anul următor Premiul special al Juriului și Premiul Organizației de Tineret la concursul de muzică "3 din 10 pentru un Show" pentru melodia "Altă viață" cu grupul "Retro Boys".

În 1994 a fost participant în selecția finală la "Cerbul de aur", secțiunea Videoclip, în calitate de compozitor, orchestrator și autor al versurilor melodiei "Doar pentru o clipă", interpretată de Anca Țurcașiu.

În perioada 1995-1997 a colaborat din nou cu TVR, la Departamentul Muzică – Divertisment, ca membru al "Școlii Vedetelor" în calitate de compozitor, orchestrator și interpret al melodiilor: "Haideți cu toții să cântăm", "Aștept o întâmplare", "Sunt un tip fericit", "Happy".

1997 a fost anul apariției discografice pe primul album "Școala vedetelor" cu melodia "Sunt un tip fericit". Tot 1997 i-a adus lui Rareș Premiul A.P.T.R. pentru cea mai bună emisiune de Muzică-Divertisment "Școala vedetelor", în calitate de membru al echipei câștigătoare. În același an a fost finalist la prima ediție a "Festivalului cântecului" difuzat la TVR, în calitate de compozitor, orchestrator și autor al versurilor melodiei "Rătăcești", interpretată de Maria Botta.

În anul 2000 a primit un rol in filmul "Ambasadori, căutăm patrie!", regia Mircea Daneliuc.

Între 2000 și 2002 a fost orchestrator, interpret, compozitor, autor al versurilor pentru mai multe melodii, printre care: "Fântâna dragostei", "Te-am iubit", "Te voi iubi", "Ești iubirea mea dintâi", "N-am să te iert" și a fost realizator și prezentator al emisiunilor muzicale "Club ABC" și "Țara spiridușilor".

În perioada 2002-2003 a fost redactorul muzical al emisiunii "Babilonia" de la postul Antena 1, iar în 2004-2005 realizator și prezentator al emisiunii "Fără secrete" la OTV.

În anul 2005 a fost membru fondator al Cvartetului Spiritum care interpretează a capella muzică religioasă, clasică și colinde.

În 2006 Rareș a inițiat proiectul muzical "Addicted to love", in calitate de compozitor, orchestrator si interpret, iar în 2007 a fost finalist la secțiunea de creație a Festivalului Mamaia ca și compozitor și interpret în duet al melodiei “Știu și eu, știi și tu”.

Între 2008 și 2010 a activat ca model la Londra pentru B&Q, Primark, Stand out Models. Concomitent a fost profesor particular de muzică și limba română pentru un grup de copii din comunitatea românilor stabiliți în Londra. A susținut concerte cu Cvartetul Spiritum cu ocazia Sărbătorilor Pascale și a Craciunului.

În 2010 a activat în București ca profesor particular de canto, muzică ușoară pentru copii, iar împreuna cu Cvartetul Spiritum a fost backing vocals în concertul lui Demis Roussos.

În 2011 a fost compozitorul coloanei sonore a scurt metrajului "Un tango mas", regia și scenariul Cerasela Cilibon și a lansat single-ul "Coming back to you" în calitate de compozitor, textier și interpret. De asemenea a reeditat single-ul "De ce te uiți la mine", în calitate de interpret și orchestrator.