Biografie

Regina King (Cicily Banks) lasa intotdeauna o impresie puternica publicului fiind o actrita foarte talentata. A interpretat de-a lungul carierei ei personaje foarte diverse, imprumutindu-le blindete sufleteasca si putere interioara. Din filmografia actritei citam Boyz n the Hood (r. John Singleton), Higher Learning, Poetic Justice si A Thin Line Between Love and Hate (r. Martin Lawrence). Mai recentele sale aparitii pe marele ecran sunt Jerry Maguire (r. Cameron Crowe), Enemy of the State (Inamicul Statului) - cu Will Smith si Gene Hackman si How Stella Got Her Groove Back (cu Angela Basset si Whoopi Goldberg).

A aparut si pe micul ecran in filme New York Undercover, Living Single si Northern Exposure (DOCTOR IN ALASKA). A interpretat un rol si in foarte populara comedie 227. Si-a petrecut primii cinci ani din cariera, interpretind diferite roluri in seriale de televiziune, inainte de a debuta in Boyz in the Hood.

Actrița a fost premiată, în 2019, cu Oscar la categoria rol feminin secundar pentru prestația ei din filmul If Beale Street Could Talk.