Biografie

Nascut pe 23 ianuarie 1950 în Minneapolis, Minnesota, SUA, Richard Dean Anderson este fiul lui Stuart Jay Anderson si Jocelyn Rhae Carter. A crescut în Roseville, Minnesota unde a facut si liceul. Si-a continuat studiile la Ohio University în Athens, Ohio si St. Cloud State University.Ideea de a deveni actor i-a venit în timpul unui drum cu motocicleta din Minnesota pâna în Alaska. S-a mutat la Los Angeles unde a avut multe job-uri marunte.

Primul sau rol l-a avut în General Hospital, în rolul doctorului Jeff Webber. Richard Dean Anderson a devenit cunoscut în rolul lui Angus MacGyver din serialul MacGyver care a durat 7 ani, din 1985 până în 1992. Din anul 1995 Richard Dean Anderson îl interpretează pe Jack O'Neill în Stargate SG-1, bazat pe Stargate, filmul lui Roland Emmerich și Dean Devlin. După șase sezoane a decis să-și reducă rolul în serial din motive personale, apărând tot mai rar în câteva episoade din sezonul 9 și 10 și în trei episoade din sezonul 3 al Stargate: Atlantis.

Va aparea și în filmul Stargate: Continuum, lansat direct pe DVD, în rolul generalului Jack O'Neill.

Deși nu s-a casatorit niciodată, are o fiică din relația lui cu Apryl Prose. Richard Dean Anderson este un jucător pasionat de hockey și un împătimit al ski-ului. Pasiunea lui pentru sport este subliniată și în rolurile sale.

Adora cainii si a suferit foarte tare cand primul sau caine a murit. A afirmat si a si subliniat prin rolurile sale ca un caine este cel mai bun prieten al omului. Richard este si un mare iubitor de muzica, in tinerete avand chiar o formatie cu care interpreta cu diferite ocazii.