Biografie

Richard Stephen Dreyfuss s-a nascut la data de 29 Octombrie 1947. Este cunoscut pentru rolurile din filmele regizate de Steven Spielberg Jaws (Falci) si Close Encounters of the Third Kind (Intalnire de gradul trei).

Dreyfuss s-a nascut in Brooklyn, New York, fiind fiul lui Norman, avocat si al lui Geraldine, activista pentru pace. Dreyfuss e evreu iar numele sau de familie isi are originile in dialectul idis. Dreyfuss si-a petrecut o parte a copilariei in Brooklyn si in Bayside, Queens, inainte de a se muta in Los Angeles impreuna cu familia sa la varsta de 9 ani. In 1965, a absolvit liceul Beverly Hills in Beverly Hills, California.

Dreyfuss sufera de tulburare bipolara. In 2006 a aparut in documentarul lui Stephen Fry intitulat Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive (Stephen Fry: Viata secreta a maniaco-depresivului). Aici Fry l-a intervievat despre cum reuseste sa traiasca avand aceasta afectiune.

Actorul a fost căsătorit cu Jeramie Rain, din 1983 până în 1995, cu Janelle Lacey, din 1999 până în 2005, cu Svetlana Erokhin, din 2006. În anul 1978, a fost premiat cu Globul de aur și cu Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol principal din filmul "The Goodbye Girl". A fost recompensat și cu o stea pentru cariera sa cinematografică, aflată în partea de nord, aria 7000, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.