Biografie

Un comedian care s-a dedicat filmelor si a serialelor tv, Robert Cumming a fost renumit pentru aspectul sau vesnic tanar (el a atribuit-o unei diete sanatoase pe baza de vitamine si mancaruri sanatoase).

El a fost educat la Carnegie Tech si Academia Americana de Arta Dramatica.

Stiind ca producatori de pe Broadway ar fi mai interesati de un englez de inalta clasa decât un copil din Joplin,Missouri, Cummings s-a dat drept Blade Stanhope Conway, actorul britanic.Trucul a fost o reușită si a decis sa isi mai incerce norocul si la Hollywood, sub numele de Bruce Hutchens.

A inceput cu roluri mici si a decis sa revina la numele sau real.

Datorita talentului sau a jucat in multe comedii ca actor principal.

A primit si mai multa atentie odata cu aparitia propriului serial tv, "The Bob Cummings Show"(1955) si "My Living Doll"(1964)

Pe numele său real Clarence Robert Orville Cummings, acest actor a primit un premiu Emmy în 1954 pentru rolul din "Twelve Angry Men".  A avut roluri dramatice în "Kings Row" - 1942, unde a jucat alături de Ann Sheridan și Ronald Reagan, în "The Lost Moment", "Dial M for Murder", "What a Way to Go !", "The Carpetbaggers" - 1964, cu George Peppard, "Promise Her Anything", "Stagecoach" - 1966, "Five Golden Dragons" - 1967. A scris o carte de nutriție "How to Stay Young and Vital" și a primit două stele: una pentru rolurile sale din filme, aflată în partea de nord, aria 6600, cealaltă pentru activitatea de la televiziune, situată în partea de est, aria 1700, pe Vine Street, ambele amplasate pe Bulevardul Celebrităților de la Hollywood.