Biografie

Robert Forster, actor american, s-a născut pe 14 Iulie 1941 în Rochester, New York, S.U.A., fiul lui Grace Dorothy si al lui Robert Wallace. Tatăl său a lucrat in tinerețe ca dresor de elefanti și a fost de origine irlandeză, iar mama sa de origine italo-americană. Cei doi s-au despărțit in 1949, când Robert Jr. avea doar 8 ani.

După cateva roluri mai mici, precum cel din Reflections in a Golden Eye ( Soldatul Williams ), Robert a excelat in în filmul Medium Cool, o producție 1969, astfel primind rolurile principale din Banyon (1972) si Nakia (1974). De cele mai multe ori îl intâlnim pe Forster în roluri secundare, în special în filme de acțiune sau horror, precum producția Disney The Black Hole (1979).

La începutul anilor '80, Robert a primit roluri principale în filmele Alligator, Vigilante, Delta Force, The Banker, ce aparțin filmelor de categoria a doua.

În anul 1997 a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolul din Jackie Brown.

Recent a apărut in filme destinate televiziunii, precum: The Hunt for the BTK Killer, interpretand rolul unui detectiv ce are ca scop capturarea criminalului în serie Dennis Rader. Cel mai cunoscut rol al său fiind cel din serialul Heroes, Arthur Petrelli.

De două ori divorțat, Forster este tatăl a patru copii, fiica lui Kate (1969) fiind de asemenea actriță.