Biografie

Robert Anthony Rodriguez s-a nascut la data de 20 Iunie 1968 si este un regizor, scenarist, producator, operator de imagine, si muzician american, cunoscut pentru filmele foarte profitabile pe care le-a realizat. Este faimos de asemenea pentru ca isi filmeaza productiile intr-un timp record si cu un buget mic in comparatie cu standardele hollywoodiene. Majoritatea filmelor le filmeaza si produce in Texas si in Mexic.

Rodriguez s-a nascut in San Antonio, Texas, fiind fiul lui Rebecca, asistenta medicala, si al lui Cecilio G. Rodriguez, un manager de vanzari. Interesul pentru film il manifesta inca de la varsta de 7 ani cand tatal sau i-a cumparat unul din primele, pe atunci, aparate VCR, care a venit insotit de o camera video. A filmat cu aceasta o serie de scurt-metraje, distribuindu-i in rolurile principale pe fratii si surorile sale. A urmat liceul St. Anthony, unde a primit sarcina de a filma meciurile de fotbal ale scolii. A fost concediat la scurt timp deoarece a incercat sa le filmeze intr-un stil cinematografic, aratand reactiile parintilor din public sau mingea care zbura prin aer, in loc sa filmeze doar meciul in sine.

Dupa liceu, Rodriguez a urmat Colegiul de Comunicatii din cadrul Universitatii din Texas. In aceasta perioada si-a descoperit o pasiune pentru desen. Deoarece nu avea note suficient de mari pentru a intra in programul de arta al scolii, a conceput o banda desenata intitulata Los Hooligans in care personajele principale erau bazate pe rudele sale - in principal, una dintre surori, Maricarmen. Banda desenata a avut succes, fiind publicata timp de trei ani in ziarul studentesc The Daily Texan. Rodriguez a continuat sa filmeze scurt-metraje horror si de actiune, realizand montajul cu ajutorul a doua aparate VCR. In toamna anului 1990 a participat la un concurs local de film castigand un loc in programul de film al universitatii, unde a realizat scurt-metrajul pe 16 mm, intitulat Bedhead, care este disponibil pentru vizionare pe Internet.

Rodriguez a anuntat oficial in Aprilie 2006 ca se desparte de sotia sa, Elizabeth Avellán, dupa 16 ani de casatorie. Au impreuna cinci copii: Rocket Valentin, Racer Maximilliano, Rebel Antonio, Rogue si o fiica pe numa Rhiannon Elizabeth. Mass-media a relatat faptul are o relatie cu actrita Rose McGowan in timpul filmarii peliculei Grindhouse, speculand faptul ca pauza din timpul filmarilor ar fi putut fi cauzata de faptul ca sotia sa a aflat de aventura celor doi. In Mai 2007, a confirmat relatia cu McGowan atunci cand au aparut tinandu-se de mana la Festivalul de Film de la Cannes. In Octombrie 2007, revista Elle a relatat ca Rodriguez a distribuit-o pe McGowan in rolul principal din remake-ul la filmul Barbarella. Pe 12 Octombrie 2007 site-ul Zap2it.com a anuntat ca cei doi s-au logodit. Desi initial au aparut zvonuri cum ca McGowan l-ar fi parasit din cauza unor neintelegeri privind finantarea filmului Barbarella, la data de 3 Iulie, revista People a publicat un articol in care actrita spunea ca sunt inca impreuna.